autor:

lavinia

» » Dulciuri diverse

Ecleruri

Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2015

Ingrediente
1 cana apa, ½ cana ulei, 1 cana cu varf faina, 4 oua, un praf de sare, , Crema vanilie:, 1 kg lapte, 3 oua, 6 linguri faina, 150 g zahar, 100 g unt, esenta vanilie, , Glazura cacao:, 4 linguri zahar, 3 linguri cacao, 5 linguri apa (lapte), 50 gr. unt, un strop de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu pana se ingroasa. Aluatul obtinut se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Apoi se adauga treptat cate un ou intreg si se incorporeaza bine in compozitie.

Se obtine un aluat dens si lipicios.

Se pune in tava o foaie de copt si cu ajutorul unui pos se pune aluatul in forma in care doriti eclerurile (rotunde, lunguiete). Daca nu sunteti pretentiosi si va grabiti, puteti folosi si o lingurita pentru ecleruri rotunde.

Se coc in cuptorul preincalzit timp de 35 min la 180 grade. Nu trebuie sa deschideti usa cuptorului in timpul coacerii. Eclerurile trebuie sa creasca si sa aiba o crusta maronie si ferma astfel incat sa poata sustine crema.

Eclerurile se lasa sa se raceasca timp de 20 - 25 min. Se cresteaza apoi cu ajutorul unui cutit zimtat (cutitul pentru paine), se scoate miezul si se umplu cu crema de vanilie.



Crema vanilie:

Se amesteca bine ouale cu zaharul pana se formeaza o spuma albicioasa.Se adauga cele 6 linguri de faina treptat, laptele la temperatura camerei si esenta de vanilie. Se fierb la foc mic amestecand continuu. Cand compozitia s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Apoi se incorporeaza untul treptat, amestecand compozitia cu un mixer astfel incat sa devina cremoasa si pufoasa.



Glazura cacao:

Zaharul cu apa si cacaua se fierb la foc mic pana incep sa se ingroase. Apoi se adauga untul care va face glazura lucioasa si fina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecleruri cu vanilie si ciocolata

Ecleruri cu vanilie si ciocolata

Eclerurile cu crema de vanilie sau ciocolata sunt preferatele celor mici, asa ca e o placere si pentru

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Mancaruri pentru copii
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cana apa
  • ½ cana ulei
  • 1 cana cu varf faina
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • Crema vanilie:
  • 1 kg lapte
  • 3 oua
  • 6 linguri faina
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • esenta vanilie
  • Glazura cacao:
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri apa (lapte)
  • 50 gr. unt
  • un strop de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de lavinia
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chec

Chec

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar. Separat se freaca galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovleceii se taie in felii de 1 cm grosime.Se dau cu putina sare. Oul, faina si laptele se amesteca

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ferrero Rocher