autor:

joly-gina

» » Dulciuri diverse

eclere gina

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2010

Ingrediente
• 150 ml lapte, • 100 ml apa, • un praf de sare, • 1 plic zahar vanilat, • 65 gr unt sau margarina Rama, • 150 gr faina, cernuta, • 4 oua, Umplutura si decor, • 2 plicuri pudding (din comert), preparat comform intructiunilor de pe ambalaj, •500ml frisca lichida, 200g ciocolata (pentru glazura de deasupra)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare: 1. Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt.
2. Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, apa, sarea, zaharul si untul/margarina.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.
3. Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat niste batoane,care se ung putin cu lapte deasupra.Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200ᵒC, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180ᵒC si se mai lasa inca 10 minute.Se lasa eclerele sa se raceasca, apoi se umplu cu pudding.
4.Se pune frisca batuta peste pudding dupa care totpim ciocolata si pune la 200g o lingurita de ulei sa aibe luciu,dupa care daf fiecare capacel de la ecler prin aceasta ciocolata
5.Se lasa la rece si se servesc a doua zi.
POFTA MARE!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "eclere gina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Briose dietetice

Briose dietetice

Se bat ouale bine si se adauga toate ingredientele pentru blat. Se lasa 15-20 minute pentru a se

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lenuta Radu , 08 septembrie 2013

    PERFECTEEEEEEEEEEEEEEEE

  • Fara foto

    Mihaela Miki Aur , 08 septembrie 2013

    HMMMMMM CE BUNE TRE SA FIE.

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

    Mortale sant!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Foarte bune, tare frumoase, felicitari!

    • Fara foto

      cris (Maestru bucatar) , 15 martie 2010

      ce pofta-mi este

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      va multumesc pentru aprecierile aduse eclerelor mele

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Bune eclerasele tale.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      ce bune sunt!felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Grozave eclerele tale...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Foarte fine si apetisante eclerurile tale!*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Mmm , ce bune!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Ce bune sunt.Si mie imi plac tare mult.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Arata grozav sant sigur ca au si un gust pe masura.

    • Fara foto

      Adina , 08 martie 2010

      Cred ca o sa te vizitez, sant o nebunie eclerele tale, sper sa mai lasi si pentru "musafiri". Foarte aratoase dar cred ca sant si foarte gustoase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

30 voturi

Ingrediente

  • • 150 ml lapte
  • • 100 ml apa
  • • un praf de sare
  • • 1 plic zahar vanilat
  • • 65 gr unt sau margarina Rama
  • • 150 gr faina
  • cernuta
  • • 4 oua
  • Umplutura si decor
  • • 2 plicuri pudding (din comert)
  • preparat comform intructiunilor de pe ambalaj
  • •500ml frisca lichida
  • 200g ciocolata (pentru glazura de deasupra)

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

66 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri

Adina (Chef de cuisine)

Mortale sant!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciocolata de casa