autor:

LALY

» » Prajituri

Eclere Laly.

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2010

Ingrediente
Aluat pentru coji:, , -1 cana ulei, -2 cani apa, -2 cani faina, -5 oua, -sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Preparare:

Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca bine,pana se incorporeaza toata faina.Se lasa sa se raceasca si se adauga ouale unul cate unul pana le punem pe toate.Se pun cu ajutorul unui pos cu sprit in tava tapetata cu hartie de copt..Se coc la foc iute la inceput apoi la foc mic.
Se umple eclerele cu crema de vanilie,nes sau frisca.Se glazureaza cu ciocolata topita sau cu glazura cumparata din comert.
Gogoselele se pot face si rotunde si se pot umple cu diverse crème:branza,pateu,carne,etc si devin un aperitiv pentru musafirii neasteptati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere Laly." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare.Se pune pe foc zaharul

9 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Salata de fructe

Salata de fructe

Se curata fructele,se toaca marunt,se adauga nuca de cocos,miezul de nuca macinat mai mare,stafidele,zaharul

11 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2018

    Buna Luiza,sigur ca pot fi umplute.Eu le pun in pungute si le pun la congelator.Le scot si le umplu cand am nevoie.

  • Fara foto

    Luiza , 14 ianuarie 2018

    Gogoselele pot fi facute din timp si umplute a doua, a treia zi? Sau congelate? Mulțumesc

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 28 august 2012

    O prezentare foarte frumoasa! Cat despre ecleruri... mmmmmm Neaparat trebuie sa fac si eu :-)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Tare frumoase!

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Aveti dreptate.Sunt doar 5 oua.Eu nu am mai intrat cam de mult pe mes.Scuze,am rectificat.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Minunate ecleruri ai facut !!! Cred ca este corect 5 oua...15 sunt exagerat de multe.... Laly de ce nu le raspunzi fetelor sa le lamuresti ???

    • Fara foto

      Marina (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Si mie mi se par cam multe ouo,dar poate asa e bine;eu mereu am probleme cand le scot din cuptor,aproape toate dau inapoi.Nu stiu......

    • Fara foto

      cris , 31 martie 2010

      foarte tare bravo .

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Si mie mi se par cam multe oua.

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      esti sigura ca e corect 15 oua? mi se par cam multe dar oricum felicitari caci au un aspect super.am salvat reteta dar astept raspunsul tau caci cred ca este o eroare.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      delicioase ,am facut si eu chiar zilele astea super arata

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Delicioase....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Tare bine mai arata...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • Aluat pentru coji:
  • -1 cana ulei
  • -2 cani apa
  • -2 cani faina
  • -5 oua
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

4 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Buna Luiza,sigur ca pot fi umplute.Eu le pun in pungute si le pun la congelator.Le scot si le umplu cand am nevoie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia