autor:

autor

» » Prajituri

Eclere

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
10 oua, , 2 1/2 cani de faina, , 0,5 l apa, , 1 cana ulei, , sare., , Pentru crema:, 1 l lapte, , 1/4 kg zahar, , 8 linguri faina, , 10 pliculete zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

445 voturi

Mod de preparare

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia si se lasa sa se raceasca. Se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine dupa fiecare.



Se pun in tava sub forma de bastonase. Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial si dupa ce cresc bastonasele se da la foc mic pana se rumenesc usor deasupra. Se scot de la cuptor si dupa ce s-au racit se taie pe laterala pentru a putea fi introdusa crema.



Crema: se fierbe laptele cu zaharul, se adauga faina si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa la fiert 5 min, dupa care se adauga zaharul vanilat si margarina.



Pe deasupra se poate pune ciocolata topita sau o crema facuta din: 4 linguri cacao, 10 linguri apa, 10 linguri zahar, un sfert de pachet de unt, ce se pun pe foc amestecand incontinuu pana capata o consistenta cremoasa.



Dupa racire crema se intareste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Prepararea cojilor Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Cojile: Se pune la fiert apa si uleiul. Cand au dat in clocot se adauga faina in ploaie si se amesteca

19 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii

  • Karoline_Karoli , 19 mai 2013

    Sunt la gust dupa cum arata???

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Pregatesc destul de des aceasta reteta ,e usor de facut si foarte buna .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    O bunatate !

    • ana , 09 martie 2010

      ESTE CEA MAI BUNA PRAJITURA CARE AM MANCATO VREO DATA

    • simi , 30 decembrie 2009

      uite o reteta foarte buna de crema pentru orice prajitura: - 1 pachet margarina unirea, - 1 litru de lapte, -1 cana de zahar, - 8 linguri de faina, - 2 linguri de cacao, - 1 fiola esenta de rom Se pun pe foc margarina cu zaharul pana se topesc apoi se adauga 1/2 de litru de lapte, intre timp se pun impreuna intr-un vas: faina cu cacao si cu cealalta 1/2 litru de lapte si se amesteca cu telul.Cand a inceput sa clocoteasca cele de pe foc se adauga si compozitia de pe urma si se amesteca continu pentru a nu forma cocoloase si pana se ingroasa crema, la sfarsit se pune esenta. E cea mai buna reteta de crema de cacao!

    • gabi , 24 decembrie 2009

      2 polonice apa,1polonic ulei,faina 3 polonice 10 oua.apa si uleiul se pun la fiert la foc mare si cind fierbe se adauga faina (ca la mamaliga).coca obtinuta se bate la robot sau cu telul si se adauga treptat cite un ou .se coace in tava neunsa la foc mare. crema se poate fc din budinca.

    • nici , 09 decembrie 2009

      AM INCERCAT ACEASTA RETETA SI POT SA SPUN CA NU ASI MAI FACE-O ALTA DATA .

    • c , 20 octombrie 2009

      nu ati scris si reteta cremeide eclere

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Delicioase...

    • mihaila andrei (Bucatar sef) , 07 septembrie 2009

      Eu am incalzit cuptorul inainte de a baga tavile si primele 10 minute le-am tinut la foc tare dupa care am dat focul la mic inca 20 minute.presupun ca depinde si de cuptorul fiecaruia.Pofta buna

    • Adriana , 07 septembrie 2009

      Spune-ti mi si mie cu aproximatie cam cat trebuie tinute la cuptor? Stiu ca nu e bine sa deschizi cuptorul in timpul coacerii, iar eu nu am geam la usa, deci nu le pot vedea in alt mod!! :( Deci cam cat ar trebui sa le las?

    • mihaila andrei (Bucatar sef) , 07 septembrie 2009

      Crema:Se amesteca laptele cu faina si cu zaharul dupa care se pune la foc mic sau bain marie si se amesteca continuu pana se face ca smantana.Se lasa la racit iar dupa ce este aproape racita eu recomand sa se amestece cu 1/4 pachet margarina.

    • byanca , 23 mai 2009

      Cum se face crema???

    • paula15 (Bucatar) , 28 martie 2009

      Subscriu: cu crema ce facem? :((

    • luminita , 25 martie 2009

      Crema cum se face?

    • ana , 19 februarie 2009

      Bun, bun, dar crema cum se face...ca nu scrie decat reteta nu si crema....:|

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

445 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 1/2 cani de faina
  • 0,5 l apa
  • 1 cana ulei
  • sare.
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 1/4 kg zahar
  • 8 linguri faina
  • 10 pliculete zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Karoline_Karoli

Sunt la gust dupa cum arata???

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu branza si piersici