autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ecleruri aperitiv

Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
Pentru ecleruri: faina, oua, ulei, apa, sare, Pentru umplutura: ceapa, carne, ou, faina, condimente, cascaval sau branza

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se pune 1 cana cu apa,1 cana cu ulei la fiert si un varf de cutit de sare, cand da in clocot se pune faina, cca 300 g, amestecandu-se continuu pana cand se omogenizeaza si se desprinde de pe marginile oalei, dupa care se opreste focul si se lasa la racit. Cand este ca de paine se pun pe rand 7-8 oua, se mesteca continuu pentru omogenizare. Trebuie sa fie un aluat care sa nu curga, sa poata fi luat cu lingurita si pus in tava (natapetata), sub forma de gogosele sau functie de forma care se doreste. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc, nu se deschide cuptorul 15 minute.
Pentru umplutura: Se caleste ceapa, apoi se adauga carnea macinata de porc, vita sau piept de pui si se lasa la dinstuit, se pun condimente dupa gust: sare, piper, ienibahar, nucsoara, la sfarsit se poate adauga marar sau patrunjel. Se ia de pe foc si putin racita se amesteca cu oule batute bine (ca la omleta) si 1-2 linguri de faina.
Eclerurile se taie mai sus putin de jumatate, ca un capac, se umplu, se pune capacul si se rade deasupra cascaval sau branza. Se mai dau putin la cuptor...
Se pot servi cu smantana, maioneza usoara, ketchup sau orice sos se doreste, rece sau cald
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Morcovi inveliti in sunca

Morcovi inveliti in sunca

Se aleg morcovi subtiri si mici se pun la fiert, cand sunt gata se scot. Se invelesc in sunca si

13 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Se fierbe ficatul de pui in apa cu putina sare, morcovul si cateva frunze de ceapa verde, aproximativ

25 voturi    20 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Ce pacat ca nu ai si poza....

  • Fara foto

    Simos (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Hm, pare complicat. Dar cred ca sunt al naibii de bune :).

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Îmi place reţeta! E minunată! Felicitări!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Sunt foarte spornice eclerele-Si eu le folosesc la aperitiv cu diverse umpluturi. dar imi plac la nebunie si dulci

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru ecleruri: faina
  • oua
  • ulei
  • apa
  • sare
  • Pentru umplutura: ceapa
  • carne
  • ou
  • faina
  • condimente
  • cascaval sau branza

Raporteaza reteta

Retete
de Simona-Gabriela Paun
FLOAREA-SOARELUI

FLOAREA-SOARELUI

Se imparte muschiul file in trei bucati. Fiecare bucata se despica si se bate - de grosimea unui

8 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite de cartofi cu umplutura din piept de pui si/sau creier de porc