autor:

» » Aperitive

Ecleruri aperitiv

Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
Pentru ecleruri: faina, oua, ulei, apa, sare, Pentru umplutura: ceapa, carne, ou, faina, condimente, cascaval sau branza

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se pune 1 cana cu apa,1 cana cu ulei la fiert si un varf de cutit de sare, cand da in clocot se pune faina, cca 300 g, amestecandu-se continuu pana cand se omogenizeaza si se desprinde de pe marginile oalei, dupa care se opreste focul si se lasa la racit. Cand este ca de paine se pun pe rand 7-8 oua, se mesteca continuu pentru omogenizare. Trebuie sa fie un aluat care sa nu curga, sa poata fi luat cu lingurita si pus in tava (natapetata), sub forma de gogosele sau functie de forma care se doreste. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc, nu se deschide cuptorul 15 minute.
Pentru umplutura: Se caleste ceapa, apoi se adauga carnea macinata de porc, vita sau piept de pui si se lasa la dinstuit, se pun condimente dupa gust: sare, piper, ienibahar, nucsoara, la sfarsit se poate adauga marar sau patrunjel. Se ia de pe foc si putin racita se amesteca cu oule batute bine (ca la omleta) si 1-2 linguri de faina.
Eclerurile se taie mai sus putin de jumatate, ca un capac, se umplu, se pune capacul si se rade deasupra cascaval sau branza. Se mai dau putin la cuptor...
Se pot servi cu smantana, maioneza usoara, ketchup sau orice sos se doreste, rece sau cald
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Ce pacat ca nu ai si poza....

  • Simos (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Hm, pare complicat. Dar cred ca sunt al naibii de bune :).

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Îmi place reţeta! E minunată! Felicitări!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Sunt foarte spornice eclerele-Si eu le folosesc la aperitiv cu diverse umpluturi. dar imi plac la nebunie si dulci

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru ecleruri: faina
  • oua
  • ulei
  • apa
  • sare
  • Pentru umplutura: ceapa
  • carne
  • ou
  • faina
  • condimente
  • cascaval sau branza

Raporteaza reteta

Retete
de Simona-Gabriela Paun
FLOAREA-SOARELUI

FLOAREA-SOARELUI

Se imparte muschiul file in trei bucati. Fiecare bucata se despica si se bate - de grosimea unui

8 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Clatite cu carne de pui