autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ecleruri aperitiv

Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
Pentru ecleruri: faina, oua, ulei, apa, sare, Pentru umplutura: ceapa, carne, ou, faina, condimente, cascaval sau branza

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se pune 1 cana cu apa,1 cana cu ulei la fiert si un varf de cutit de sare, cand da in clocot se pune faina, cca 300 g, amestecandu-se continuu pana cand se omogenizeaza si se desprinde de pe marginile oalei, dupa care se opreste focul si se lasa la racit. Cand este ca de paine se pun pe rand 7-8 oua, se mesteca continuu pentru omogenizare. Trebuie sa fie un aluat care sa nu curga, sa poata fi luat cu lingurita si pus in tava (natapetata), sub forma de gogosele sau functie de forma care se doreste. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc, nu se deschide cuptorul 15 minute.
Pentru umplutura: Se caleste ceapa, apoi se adauga carnea macinata de porc, vita sau piept de pui si se lasa la dinstuit, se pun condimente dupa gust: sare, piper, ienibahar, nucsoara, la sfarsit se poate adauga marar sau patrunjel. Se ia de pe foc si putin racita se amesteca cu oule batute bine (ca la omleta) si 1-2 linguri de faina.
Eclerurile se taie mai sus putin de jumatate, ca un capac, se umplu, se pune capacul si se rade deasupra cascaval sau branza. Se mai dau putin la cuptor...
Se pot servi cu smantana, maioneza usoara, ketchup sau orice sos se doreste, rece sau cald
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada din pui cu ciuperci si carnati de casa

Rulada din pui cu ciuperci si carnati de casa

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il batem usor cu ciocanul de snitele. Il condimentam

3 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Aperitive cu carne
Clatite cu ficatei si piept de pui

Clatite cu ficatei si piept de pui

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai

17 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Ce pacat ca nu ai si poza....

  • Fara foto

    Simos (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Hm, pare complicat. Dar cred ca sunt al naibii de bune :).

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Îmi place reţeta! E minunată! Felicitări!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Sunt foarte spornice eclerele-Si eu le folosesc la aperitiv cu diverse umpluturi. dar imi plac la nebunie si dulci

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru ecleruri: faina
  • oua
  • ulei
  • apa
  • sare
  • Pentru umplutura: ceapa
  • carne
  • ou
  • faina
  • condimente
  • cascaval sau branza

Raporteaza reteta

Retete
de Simona-Gabriela Paun
FLOAREA-SOARELUI

FLOAREA-SOARELUI

Se imparte muschiul file in trei bucati. Fiecare bucata se despica si se bate - de grosimea unui

8 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Piept de pui cu verdeata si cascaval