Ecleruri aperitiv

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru ecleruri: faina, oua, ulei, apa, sare
  • Pentru umplutura: ceapa, carne, ou, faina, condimente, cascaval sau branza

Mod de preparare

Se pune 1 cana cu apa,1 cana cu ulei la fiert si un varf de cutit de sare, cand da in clocot se pune faina, cca 300 g, amestecandu-se continuu pana cand se omogenizeaza si se desprinde de pe marginile oalei, dupa care se opreste focul si se lasa la racit. Cand este ca de paine se pun pe rand 7-8 oua, se mesteca continuu pentru omogenizare. Trebuie sa fie un aluat care sa nu curga, sa poata fi luat cu lingurita si pus in tava (natapetata), sub forma de gogosele sau functie de forma care se doreste. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc, nu se deschide cuptorul 15 minute.

Pentru umplutura: Se caleste ceapa, apoi se adauga carnea macinata de porc, vita sau piept de pui si se lasa la dinstuit, se pun condimente dupa gust: sare, piper, ienibahar, nucsoara, la sfarsit se poate adauga marar sau patrunjel. Se ia de pe foc si putin racita se amesteca cu oule batute bine (ca la omleta) si 1-2 linguri de faina.

Eclerurile se taie mai sus putin de jumatate, ca un capac, se umplu, se pune capacul si se rade deasupra cascaval sau branza. Se mai dau putin la cuptor...

Se pot servi cu smantana, maioneza usoara, ketchup sau orice sos se doreste, rece sau cald

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise