Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta

Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta

Ingrediente

  • Pentru ecleruri:
  • 450 ml apa
  • 200 ml ulei (sau mai putin)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 350 g faina
  • 5 oua (mici)
  • Pentru crema:
  • 350 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 jumatate pastaie de vanilie
  • 100 g unt
  • Putina ciocolata neagra
  • Coaja rasa de limeta
  • Coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)
  • Pentru decor:
  • Coaja de portocala
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Eclerurile:

Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina, se amesteca energic pana se omogenizeaza si se da de pe foc. Se lasa la racit cam o ora. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine.

Se pun cu spritul ecleruri intr-o tava cu foaie de copt (sau folie teflonata) dand forma de inimioara sau alte forme.

Se dau la cuptorul preincalzit cam 10 de minute, la foc mediu, se scoate tava din cuptor, se inteapa eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru si se da tava inapoi la cuptort pentru inca 15 minute la foc mic.

Se obtin cam 2 tavi cu ecleruri. Se lasa la racit.

Crema:

Intr-o craticioara, se amesteca bine cu un tel galbenusurile cu zaharul si cu semintele de la o jumatate de pastaie de venilie, se adauga faina si laptele cald si se pune pe foc mic. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic (sa nu se formeze cocoloase) aprox 1 minut, apoi se da de pe foc. Se adauga untul si se omogenizeaza.

Se separa crema in mai multe vase, in functie de cate arome doriti sa obtineti. Eu am vrut o crema cu vanilie, putina crema cu coaja de la o limeta si coaja de portocala (pentru sora mea), iar in alt vas am adaugat cateva patratele de ciocolata neagra si am amestecat repede cat timp crema era inca fierbinte, pentru a se topi ciocolata.

Se lasa cremele la racit. Dupa racire, se vor mai ingrosa (ca niste budinci).

Se bate frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa.

Se taie eclerurile in jumatati, se umple, se asaza pe un platou, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu coaja de portocala.

Timp: aprox 2h 30min

Portii: 2 tavi (nu ies foarte multe, cam 42 asortate, adica si mari si mici. Sau 20 de inimi mari. Cam cat pentru un week-end in familie :)

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/02/ecleruri-inimi-cu-vanilie-ciocolata-si.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor