autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2018

Ingrediente
Pentru ecleruri:, 450 ml apa, 200 ml ulei (sau mai putin), 1 lingurita praf de copt, 350 g faina, 5 oua (mici), , Pentru crema:, 350 ml lapte, 2 galbenusuri, 2 linguri faina, 3 linguri zahar, 1 jumatate pastaie de vanilie, 100 g unt, Putina ciocolata neagra, Coaja rasa de limeta, Coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan), , , Pentru decor:, Coaja de portocala, Zahar pudra

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare



Eclerurile:

Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina, se amesteca energic pana se omogenizeaza si se da de pe foc. Se lasa la racit cam o ora. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine.

Se pun cu spritul ecleruri intr-o tava cu foaie de copt (sau folie teflonata) dand forma de inimioara sau alte forme.

Se dau la cuptorul preincalzit cam 10 de minute, la foc mediu, se scoate tava din cuptor, se inteapa eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru si se da tava inapoi la cuptort pentru inca 15 minute la foc mic.

Se obtin cam 2 tavi cu ecleruri. Se lasa la racit.



Crema:

Intr-o craticioara, se amesteca bine cu un tel galbenusurile cu zaharul si cu semintele de la o jumatate de pastaie de venilie, se adauga faina si laptele cald si se pune pe foc mic. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic (sa nu se formeze cocoloase) aprox 1 minut, apoi se da de pe foc. Se adauga untul si se omogenizeaza.

Se separa crema in mai multe vase, in functie de cate arome doriti sa obtineti. Eu am vrut o crema cu vanilie, putina crema cu coaja de la o limeta si coaja de portocala (pentru sora mea), iar in alt vas am adaugat cateva patratele de ciocolata neagra si am amestecat repede cat timp crema era inca fierbinte, pentru a se topi ciocolata.



Se lasa cremele la racit. Dupa racire, se vor mai ingrosa (ca niste budinci).



Se bate frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa.



Se taie eclerurile in jumatati, se umple, se asaza pe un platou, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu coaja de portocala.



Timp: aprox 2h 30min

Portii: 2 tavi (nu ies foarte multe, cam 42 asortate, adica si mari si mici. Sau 20 de inimi mari. Cam cat pentru un week-end in familie :)



Pofta Buna!





Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/02/ecleruri-inimi-cu-vanilie-ciocolata-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Tiramisu la cupa

Tiramisu la cupa

Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul. Se pun apoi mascarpone si esenta de

21 voturi    14 comentarii
20 min
Retete de Craciun
Placinta cu dovleac si stafide

Placinta cu dovleac si stafide

 Curăță și taie in felii dovleacul și pune-l la copt. Pentru aluat, amesteca margarina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petruta , 14 februarie 2018

    Foarte intresanta aceasta reteta, buna si gustoasa.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru ecleruri:
  • 450 ml apa
  • 200 ml ulei (sau mai putin)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 350 g faina
  • 5 oua (mici)
  • Pentru crema:
  • 350 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 jumatate pastaie de vanilie
  • 100 g unt
  • Putina ciocolata neagra
  • Coaja rasa de limeta
  • Coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)
  • Pentru decor:
  • Coaja de portocala
  • Zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Petruta

Foarte intresanta aceasta reteta, buna si gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Tiramisu cu crema si  trufe de ciocolata Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza,

25 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN