autor:

autor

» » Prajituri

Ecleruri

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
pentru 250 gr. faina se iau 1 pahar apa, 100 gr. unt proaspat, 6-7 oua, 1/4 lingurita sare, crema de ciocolata (sau cafea), glazura de zahar sau zahar pudra

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 25 min

67 voturi

Mod de preparare

Se toarna in cratita apa, se adauga unt si sare, se incalzeste pina este gata sa dea in clocot si se toarna faina, amestecind repede, cu multa grija, ca sa nu se faca cocolosi. Se pune cratita la foc si se amesteca mereu, pina cind aluatul incepe sa se desprinda de pe fund. Se ia cratita de pe foc si se amesteca in continuare, pina se racoreste aluatul. Se adauga ouale, cite unul, frecind bine dupa fiecare. Aluatul este gata atunci cind, fiind destul de moale, nu se intinde totusi pe tava. Se toarna aluatul intr-un cornet facut din hirtie groasa cu o deschizatura la virf. Se preseaza usor cornetul, turnind aluatul in forma de bastonase pe o tava de tabla, care nu se unge cu unt si nici nu se presara cu faina. Se coace la foc iute timp de 25-30 minute. Nu se recomanda sa se deschida prea des cuptorul, deoarece aluatul poate sa cada. Cind prajiturile au crescut bine si s-au uscat, se scot din cuptor si se iau de pe tava cit sint inca fierbinti. Se lasa sa se raceasca, se taie in lung capacele, se umplu inauntru cu crema de ciocolata sau de cafea (daca prajiturile au crescut bine trebuie sa fie goale inauntru), se acopera cu capacele taiate si se toarna pe deasupra glazura de zahar sau se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ecleruri cu vanilie si ciocolata

Ecleruri cu vanilie si ciocolata

Eclerurile cu crema de vanilie sau ciocolata sunt preferatele celor mici, asa ca e o placere si pentru

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Mancaruri pentru copii
Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta

Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta

Eclerurile: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    ioneladan (Bucatar sef) , 22 ianuarie 2009

    Se poate adauga frisca optional

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 25 min

67 voturi

Ingrediente

  • pentru 250 gr. faina se iau 1 pahar apa
  • 100 gr. unt proaspat
  • 6-7 oua
  • 1/4 lingurita sare
  • crema de ciocolata (sau cafea)
  • glazura de zahar sau zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Fara foto

ioneladan (Bucatar sef)

Se poate adauga frisca optional

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Melci cu nuca