Se toarna in cratita apa, se adauga unt si sare, se incalzeste pina este gata sa dea in clocot si se toarna faina, amestecind repede, cu multa grija, ca sa nu se faca cocolosi. Se pune cratita la foc si se amesteca mereu, pina cind aluatul incepe sa se desprinda de pe fund. Se ia cratita de pe foc si se amesteca in continuare, pina se racoreste aluatul. Se adauga ouale, cite unul, frecind bine dupa fiecare. Aluatul este gata atunci cind, fiind destul de moale, nu se intinde totusi pe tava. Se toarna aluatul intr-un cornet facut din hirtie groasa cu o deschizatura la virf. Se preseaza usor cornetul, turnind aluatul in forma de bastonase pe o tava de tabla, care nu se unge cu unt si nici nu se presara cu faina. Se coace la foc iute timp de 25-30 minute. Nu se recomanda sa se deschida prea des cuptorul, deoarece aluatul poate sa cada. Cind prajiturile au crescut bine si s-au uscat, se scot din cuptor si se iau de pe tava cit sint inca fierbinti. Se lasa sa se raceasca, se taie in lung capacele, se umplu inauntru cu crema de ciocolata sau de cafea (daca prajiturile au crescut bine trebuie sa fie goale inauntru), se acopera cu capacele taiate si se toarna pe deasupra glazura de zahar sau se presara cu zahar pudra.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii