autor:

autor

» » Prajituri

Ecleruri

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
pentru 250 gr. faina se iau 1 pahar apa, 100 gr. unt proaspat, 6-7 oua, 1/4 lingurita sare, crema de ciocolata (sau cafea), glazura de zahar sau zahar pudra

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 25 min

67 voturi

Mod de preparare

Se toarna in cratita apa, se adauga unt si sare, se incalzeste pina este gata sa dea in clocot si se toarna faina, amestecind repede, cu multa grija, ca sa nu se faca cocolosi.


Se pune cratita la foc si se amesteca mereu, pina cind aluatul incepe sa se desprinda de pe fund.


Se ia cratita de pe foc si se amesteca in continuare, pina se racoreste aluatul.


Se adauga ouale, cite unul, frecind bine dupa fiecare. Aluatul este gata atunci cind, fiind destul de moale, nu se intinde totusi pe tava.


Se toarna aluatul intr-un cornet facut din hirtie groasa cu o deschizatura la virf.


Se preseaza usor cornetul, turnind aluatul in forma de bastonase pe o tava de tabla, care nu se unge cu unt si nici nu se presara cu faina.


Se coace la foc iute timp de 25-30 minute. Nu se recomanda sa se deschida prea des cuptorul, deoarece aluatul poate sa cada. Cind prajiturile au crescut bine si s-au uscat, se scot din cuptor si se iau de pe tava cit sint inca fierbinti.


Se lasa sa se raceasca, se taie in lung capacele, se umplu inauntru cu crema de ciocolata sau de cafea (daca prajiturile au crescut bine trebuie sa fie goale inauntru), se acopera cu capacele taiate si se toarna pe deasupra glazura de zahar sau se presara cu zahar pudra.

-->
Retete
Alte retete din Prajituri

Ecleruri cu vanilie si ciocolata

Eclerurile cu crema de vanilie sau ciocolata sunt preferatele celor mici, asa ca e o placere si pentru

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    ioneladan (Bucatar sef) , 22 ianuarie 2009

    Se poate adauga frisca optional

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 25 min

67 voturi

Ingrediente

  • pentru 250 gr. faina se iau 1 pahar apa
  • 100 gr. unt proaspat
  • 6-7 oua
  • 1/4 lingurita sare
  • crema de ciocolata (sau cafea)
  • glazura de zahar sau zahar pudra

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

296 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri
Fara foto

ioneladan (Bucatar sef)

Se poate adauga frisca optional

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse