autor:

Fara foto

» » Aperitive

Empanadas

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2009

Ingrediente
Aluat:, 225 gr faina, 1 galbenus, 40 gr ulei (50 ml), 120 ml lapte caldut, sare, Umplutura:, 2 cepe mici tocate marunt, 2 linguri ulei sau untura, 400 gr carne vita macinata, 1 lingurita pasta de ardei iute de la borcan (Eros Pista), 1 lingurita boia dulce, 1 varf cutit boia iute, chimion macinat, piper, sare, oregano, 2 oua fierte, 1 galbenus pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Din faina galbenus si laptele caldut se framanta un aluat. Se inglobeaza incet incet si uleiul in aluatul obtinut. Se formeaza o minge care se pune la frigider pana facem umplutura.

Calim ceapa in ulei sau untura, adaugam carnea pana isi schimba culoarea. Condimentam si lasam deoparte umplutura. Punem ouale (2) la fiert, cand sunt fierte le decojim si le taiem felii.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie subtire. Taiem cu o can destul de mare cerculete. Le mai intindem si cu mana un pic si punem in mijlocul lor o lingurita de carne si deasupra una doua felii de ou. Ridicam o jumatate de aluat peste cealalta jumatate si presam marginile usor cu degetele. Apoi cu ajutorul unei furculite apasam marginile pentru a se inchide bine si pentru a rezulta un model zimtat. Le asezam in tava cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou.
Se coc la 180 de grade cam 20- 30 de minute pana devin aurii. Se servesc calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Empanadas cu carne de pui si ciuperci

Empanadas cu carne de pui si ciuperci

Intr-un castron, am pus faina si am adaugat untul cubulete. Am framantat bine, apoi am adaugat ouale

25 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Empanadas cu chorizo

Empanadas cu chorizo

ncalziti cuptorul la 200g. Taiati carnatii in bucati mici de 1cm. Taiati prazul felii subtiri. Puneti

16 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Irina_Vacarasu

    Irina_Vacarasu (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2015

    Aluatul este excelent, se face repede si usor. Cantitatile date sunt corecte. Eu le-am umplut cu ton si ceapa, iar pe deasupra am presarat chimen. Au iesit grozav de bune. Recomand sa le faceti cu ce umplutura va place. Nu veti regreta.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    da,nici eu nu stiam ce sunt! Un fel de placintele cu carne Arata bine!

  • Fara foto

    silviana maftei , 31 ianuarie 2010

    Savuroase si usor de facut,multumesc pt reteta

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      MM O BUNATATE!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Apetisant!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Pare a fi un aperitiv apetisant.Felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Chiar imi place ce vad.Bravo!

    • Fara foto

      Ioana (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Multumesc, le puteti face mai iuti (cum le-am facut eu) sau mai outin picante, va asigur ca gustul este unul deosebit.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Dupa numele retetei nu stiam la ce sa ma astept,dar arata bine.Felicitari pentru prezentare!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

      O, da! Chiar imi plac.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Arata grozav...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 225 gr faina
  • 1 galbenus
  • 40 gr ulei (50 ml)
  • 120 ml lapte caldut
  • sare
  • Umplutura:
  • 2 cepe mici tocate marunt
  • 2 linguri ulei sau untura
  • 400 gr carne vita macinata
  • 1 lingurita pasta de ardei iute de la borcan (Eros Pista)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf cutit boia iute
  • chimion macinat
  • piper
  • sare
  • oregano
  • 2 oua fierte
  • 1 galbenus pentru uns

Raporteaza reteta

Irina_Vacarasu (Chef de cuisine)

Aluatul este excelent, se face repede si usor. Cantitatile date sunt corecte. Eu le-am umplut cu ton si ceapa, iar pe deasupra am presarat chimen. Au iesit grozav de bune. Recomand sa le faceti cu ce umplutura va place. Nu veti regreta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cighir în prapur