Empanadillas de atun (placinta de ton)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Empanadillas de atun (placinta de ton)

Ingrediente

  • 250 grame faina
  • 1 varf de lingurita de bicarbonat
  • 1/2 cana de bulion
  • 1 cana ulei
  • 1/4 cana de vin alb
  • 200 grame de ton in ulei(in conserva)
  • 1 ou fiert
  • sare

Mod de preparare

Se toarna faina in forma de vulcan,intr-un castron,iar in interior se adauga vinul,1/4 din ulei,sare si bicarbonat.Se amesteca totul pana se formeaza un aluat destul de consistent si se poate lucra cu mainile.

Se scurge tonul de ulei si se faramiteaza in bucatele mici.Se amesteca cu bulionul,oul curatat si taiat marunt

Se intinde aluatul, pe o suprafata presarata cu faina, pana devine subtire si uniform.

Se taie rondele cu ajutorul unui pahar sau unui taietor special de pasta.Aceste rondele trebuiesc umplute cu compozitia de ton,asezand-o in mijloc.Se inchide aceasta forma ,si cu ajutorul unei furculite se apasa bine marginile aluatului a nu iesi compozitia in timp ce aceasa va fi prajita in ulei.

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajesc aceste placintele pana devin aurii.Se scurg cu ajutorul servetelelor absorbente si se pot servi calde sau reci.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise