autor:

kok miori

» » Aperitive cu brinza

Enciladas cu branza si spanac in sos de rosii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 august 2015

Ingrediente
Foi de lipie ptr 5 persoane, 300 gr branza urda putin sarata, 350-400 gr branza galbena rasa poate fi gauda poate fi si cedar, 500 gr de spanac spalat, 800 gr rosii tocate, mirodenii-zaatar cu susan,thime,putin busuioc taiat subtire, sare,, 2catei de usturoi, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Inta-i pregatim sosul -punem intr-o craticioara ulei de masline o lingura si 1catel de usturoi zdrobit si imediat adaugam busuioc si thime ca sa se prajeasca usor si repede rosiile taiate cuburi amestecam lasam sa fiarba putin sa se ingroase 2-3 minute adaugam sare si piper si lasam sa se raceasca/
Pregatim umplutura-spanacul spalat bine il prajim intr-o tigaie cu putin ulei de masline si un usturoi zdrobit si amestecam bine cateva minute pana incepe sa-si schimbe culoarea si stingem focul/
Amestecam branzeturile cu spanac si da-m la gust cu sare,piper/
Intr-un pyrex punem pe fund cateva linguri de sos de rosii/
Tortilele le incalzim intr-o tigaie putin ca sa se poata lucra cu ele si pe fiecare tortie punem din umplutura o imprastiem pe 3/4 din tortila si o indoim ca o clatita si o punem in pyrex in sosul de rosii/
Dupa ce-am umplut toate le presaram cu sos pe deasupra si cu inca putina branza si le coacem la 180 de grade 20-30 de minute atat cat sa fie patrunse cu sos si branza de deasupra topita.Le servim caldute sau reci dupa dorinta foarte gustoase si usor de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Enciladas cu branza si spanac in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Crema de branza (Liptai)

Crema de branza (Liptai)

Aperitiv sau gustare, crema Liptai se preteaza atat la sandwitch-uri cat si ca umplutura pentru rosii,

15 voturi    4 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza
Cartofi copti umpluti cu branza

Cartofi copti umpluti cu branza

Spalam cartofii bine,apoi ii asezam in tava si ii bagam la cuptor la 180gC la copt . Dupa ce sunt

5 voturi    8 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Foi de lipie ptr 5 persoane
  • 300 gr branza urda putin sarata
  • 350-400 gr branza galbena rasa poate fi gauda poate fi si cedar
  • 500 gr de spanac spalat
  • 800 gr rosii tocate
  • mirodenii-zaatar cu susan,thime,putin busuioc taiat subtire
  • sare,
  • 2catei de usturoi
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac si branza