autor:

kok miori

» » Aperitive cu brinza

Enciladas cu branza si spanac in sos de rosii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 august 2015

Ingrediente
Foi de lipie ptr 5 persoane, 300 gr branza urda putin sarata, 350-400 gr branza galbena rasa poate fi gauda poate fi si cedar, 500 gr de spanac spalat, 800 gr rosii tocate, mirodenii-zaatar cu susan,thime,putin busuioc taiat subtire, sare,, 2catei de usturoi, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Inta-i pregatim sosul -punem intr-o craticioara ulei de masline o lingura si 1catel de usturoi zdrobit si imediat adaugam busuioc si thime ca sa se prajeasca usor si repede rosiile taiate cuburi amestecam lasam sa fiarba putin sa se ingroase 2-3 minute adaugam sare si piper si lasam sa se raceasca/
Pregatim umplutura-spanacul spalat bine il prajim intr-o tigaie cu putin ulei de masline si un usturoi zdrobit si amestecam bine cateva minute pana incepe sa-si schimbe culoarea si stingem focul/
Amestecam branzeturile cu spanac si da-m la gust cu sare,piper/
Intr-un pyrex punem pe fund cateva linguri de sos de rosii/
Tortilele le incalzim intr-o tigaie putin ca sa se poata lucra cu ele si pe fiecare tortie punem din umplutura o imprastiem pe 3/4 din tortila si o indoim ca o clatita si o punem in pyrex in sosul de rosii/
Dupa ce-am umplut toate le presaram cu sos pe deasupra si cu inca putina branza si le coacem la 180 de grade 20-30 de minute atat cat sa fie patrunse cu sos si branza de deasupra topita.Le servim caldute sau reci dupa dorinta foarte gustoase si usor de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Enciladas cu branza si spanac in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Steluţe cu telemea

Steluţe cu telemea

Se amestecă foarte bine gălbenuşul cu laptele, lingura de ulei şi apoi se toarnă făina în

2 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Sufleu de cas afumat

Sufleu de cas afumat

Se rade casul si se amesteca cu ouale batute bine.Se adauga smantana,laptele si apoi faina sub forma

3 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Foi de lipie ptr 5 persoane
  • 300 gr branza urda putin sarata
  • 350-400 gr branza galbena rasa poate fi gauda poate fi si cedar
  • 500 gr de spanac spalat
  • 800 gr rosii tocate
  • mirodenii-zaatar cu susan,thime,putin busuioc taiat subtire
  • sare,
  • 2catei de usturoi
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Branză Topita de casa