Estonian Kringel

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Estonian Kringel

Ingrediente

  • 600 gr faina, 2 galbenusuri, 250 ml lapte, 2 linguri miere, 60 grame unt, 10 grame drojdie uscata, un varf cutit de sare;
  • Pentru umplutura: 100 gr unt, 4 linguri zahar brun, 4 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Rezultatul e unul mai brunetel din cauza ca am plouat prea multa scortisoara, desi data viitoare sper sa imi iasa mai bine. Scuzele mele, cuprinsa in a face checul cu grija am uitat pur si simplu sa fac pozele din lucru si asa la final l-am surprins.

Am pus faina cernuta impreuna cu sarea intr-un castron, am adaugat galbenusurile si untul pe care l-am topit si le amestecam. Am dizolvat drojdia uscata in miere si laptele caldut si am lasat un pic pentru a face bule peste care am pus peste faina.

Am framantat aluatul pana devine totul omogen. Trebuie sa rezulte un aluat destul de tare si dificil de framantat.

Se lasa la crescut circa o ora pana isi dubleaza volumul. Dupa ce aluatul este gata, l-am mai framantat un pic sa iasa basicile de aer, apoi am impartit aluatul in doua parti. Am intins prima foaie pe masa de lucru (inainte am presarat faina pentru a nu se lipi). Peste foaie am revenit cu untul topit amestecat in 4 lingurite de scortisoara si 4 lingurite zahar brun, intinzandu-le cu o pensula. Cu toate ca nu am pus tot "sosul" peste aluat, am mai lasat cateva pentru a unge la final cozonacul.

Am rulat foaia si apoi am taiat-o pe jumatate de-a lungul sulului. Incercati sa nu taiati cap-coada si sa lasati cam de 2-3 degete cat grosimea de cand incepeti taietura. Apoi o impletiti strans in doua si lipiti capetele intre ele. La cealalta parte de aluat ramasa , repetati operatiunea ca la primul cozonac. Peste suprafata colacului se unge cu sosul ramas.

Se da la cuptor la foc mediu aproximativ 30 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor