autor:

Mihaela Kitchen

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Estonian Kringel

Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2014

Ingrediente
600 gr faina, 2 galbenusuri, 250 ml lapte, linguri miere, 60 grame unt, 10 grame drojdie uscata, un varf cutit de sare, , Pentru umplutura: 100 gr unt, 4 linguri zahar brun, 4 lingurite scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Rezultatul e unul mai brunetel din cauza ca am plouat prea multa scortisoara, desi data viitoare sper sa imi iasa mai bine. Scuzele mele, cuprinsa in a face checul cu grija am uitat pur si simplu sa fac pozele din lucru si asa la final l-am surprins.



Am pus faina cernuta impreuna cu sarea intr-un castron, am adaugat galbenusurile si untul pe care l-am topit si le amestecam. Am dizolvat drojdia uscata in miere si laptele caldut si am lasat un pic pentru a face bule peste care am pus peste faina.



Am framantat aluatul pana devine totul omogen. Trebuie sa rezulte un aluat destul de tare si dificil de framantat.



Se lasa la crescut circa o ora pana isi dubleaza volumul. Dupa ce aluatul este gata, l-am mai framantat un pic sa iasa basicile de aer, apoi am impartit aluatul in doua parti. Am intins prima foaie pe masa de lucru (inainte am presarat faina pentru a nu se lipi). Peste foaie am revenit cu untul topit amestecat in 4 lingurite de scortisoara si 4 lingurite zahar brun, intinzandu-le cu o pensula. Cu toate ca nu am pus tot "sosul" peste aluat, am mai lasat cateva pentru a unge la final cozonacul.



Am rulat foaia si apoi am taiat-o pe jumatate de-a lungul sulului. Incercati sa nu taiati cap-coada si sa lasati cam de 2-3 degete cat grosimea de cand incepeti taietura. Apoi o impletiti strans in doua si lipiti capetele intre ele. La cealalta parte de aluat ramasa , repetati operatiunea ca la primul cozonac. Peste suprafata colacului se unge cu sosul ramas.



Se da la cuptor la foc mediu aproximativ 30 minute.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Estonian Kringel

Estonian Kringel

Eu am facut aluatul la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea pe care am scris-o mai

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Estonian Kringel

Estonian Kringel

Puneti intr-un bol curat drojdia frecata cu 1 lingurita zahar si cu laptele caldut, nu fierbinte,

28 voturi    19 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte, linguri miere
  • 60 grame unt
  • 10 grame drojdie uscata
  • un varf cutit de sare
  • Pentru umplutura: 100 gr unt
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 lingurite scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela Kitchen
Spanac cu ciuperci

Spanac cu ciuperci

Dupa ce am spalat spanacul si taiat coditele, l-am adaugat intr-o oala alaturi de ulei, patrunjel

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntica, spanacul, rosia, patrunjelul, morcovul, sa se caleasca

11 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu crema de capsuni

Biscuiti cu crema de capsuni

Se fac praf biscuitii cu ajutoul unui blender sau unei sticle, se adauga aromele in prafum de biscuiti,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Desert cu spuma de capsuni