Estonian Kringel

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Estonian Kringel

Ingrediente

  • 600 gr faina, 2 galbenusuri, 250 ml lapte, 2 linguri miere, 60 grame unt, 10 grame drojdie uscata, un varf cutit de sare;
  • Pentru umplutura: 100 gr unt, 4 linguri zahar brun, 4 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Rezultatul e unul mai brunetel din cauza ca am plouat prea multa scortisoara, desi data viitoare sper sa imi iasa mai bine. Scuzele mele, cuprinsa in a face checul cu grija am uitat pur si simplu sa fac pozele din lucru si asa la final l-am surprins.

Am pus faina cernuta impreuna cu sarea intr-un castron, am adaugat galbenusurile si untul pe care l-am topit si le amestecam. Am dizolvat drojdia uscata in miere si laptele caldut si am lasat un pic pentru a face bule peste care am pus peste faina.

Am framantat aluatul pana devine totul omogen. Trebuie sa rezulte un aluat destul de tare si dificil de framantat.

Se lasa la crescut circa o ora pana isi dubleaza volumul. Dupa ce aluatul este gata, l-am mai framantat un pic sa iasa basicile de aer, apoi am impartit aluatul in doua parti. Am intins prima foaie pe masa de lucru (inainte am presarat faina pentru a nu se lipi). Peste foaie am revenit cu untul topit amestecat in 4 lingurite de scortisoara si 4 lingurite zahar brun, intinzandu-le cu o pensula. Cu toate ca nu am pus tot "sosul" peste aluat, am mai lasat cateva pentru a unge la final cozonacul.

Am rulat foaia si apoi am taiat-o pe jumatate de-a lungul sulului. Incercati sa nu taiati cap-coada si sa lasati cam de 2-3 degete cat grosimea de cand incepeti taietura. Apoi o impletiti strans in doua si lipiti capetele intre ele. La cealalta parte de aluat ramasa , repetati operatiunea ca la primul cozonac. Peste suprafata colacului se unge cu sosul ramas.

Se da la cuptor la foc mediu aproximativ 30 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise