Eu am facut aluatul la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea pe care am scris-o mai sus (aluatul se poate framanta si cu mana, apoi se lasa la dospit intr-un loc cald pana ce isi va dubla volumul). Se pudreaza blatul de lucru cu faina, se scoate aluatul si se intinde o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime. Se incalzeste cuptorul la 200 g C.
Intr-un castronel se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul si scortisoara. Se unge foaia de aluat cu amestecul de unt, zahar si scortisoara, pastrand o lingura pentru final. Se ruleaza foaia de aluat pe lung, se taie in doua lasand la un capat cam 3 cm netaiat. Se impleteste aluatul din cele doua bucati, lasand in exterior partea taiata.
Se unesc capetele, se pune colacul intr-o tava pe hartie de copt si se unge cu amestecul de unt ramas.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Inainte cu 5 minute de a scoate colacul din cuptor se presara deasupra 2 lingurile de zahar.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii