autor:

Anca Bunea

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Estonian Kringel

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 august 2014

Ingrediente
Aluat, 150 ml lapte caldut, 1 galbenus de ou, 30 g unt, topit si racit, 1 lingurita zahar, un praf de sare, 2 lingurite coaja rasa de lamaie si portocala, 300 g faina, 15 g drojdie uscata, , Umplutura, 80 g unt, 3 linguri zahar, 1-2 lingurite scortisoara, 2 linguri nuca tocata (optional)

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Eu am facut aluatul la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea pe care am scris-o mai sus (aluatul se poate framanta si cu mana, apoi se lasa la dospit intr-un loc cald pana ce isi va dubla volumul). Se pudreaza blatul de lucru cu faina, se scoate aluatul si se intinde o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime. Se incalzeste cuptorul la 200 g C.



Intr-un castronel se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul si scortisoara. Se unge foaia de aluat cu amestecul de unt, zahar si scortisoara, pastrand o lingura pentru final. Se ruleaza foaia de aluat pe lung, se taie in doua lasand la un capat cam 3 cm netaiat. Se impleteste aluatul din cele doua bucati, lasand in exterior partea taiata.

Se unesc capetele, se pune colacul intr-o tava pe hartie de copt si se unge cu amestecul de unt ramas.



Se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Inainte cu 5 minute de a scoate colacul din cuptor se presara deasupra 2 lingurile de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Estonian Kringel

Estonian Kringel

Puneti intr-un bol curat drojdia frecata cu 1 lingurita zahar si cu laptele caldut, nu fierbinte,

28 voturi    19 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Estonian Kringel

Estonian Kringel

Rezultatul e unul mai brunetel din cauza ca am plouat prea multa scortisoara, desi data viitoare

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 galbenus de ou
  • 30 g unt
  • topit si racit
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie si portocala
  • 300 g faina
  • 15 g drojdie uscata
  • Umplutura
  • 80 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri nuca tocata (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

39 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Crema de vanilie