autor:

Anca Bunea

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Estonian Kringel

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 august 2014

Ingrediente
Aluat, 150 ml lapte caldut, 1 galbenus de ou, 30 g unt, topit si racit, 1 lingurita zahar, un praf de sare, 2 lingurite coaja rasa de lamaie si portocala, 300 g faina, 15 g drojdie uscata, , Umplutura, 80 g unt, 3 linguri zahar, 1-2 lingurite scortisoara, 2 linguri nuca tocata (optional)

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Eu am facut aluatul la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea pe care am scris-o mai sus (aluatul se poate framanta si cu mana, apoi se lasa la dospit intr-un loc cald pana ce isi va dubla volumul). Se pudreaza blatul de lucru cu faina, se scoate aluatul si se intinde o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime. Se incalzeste cuptorul la 200 g C.



Intr-un castronel se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul si scortisoara. Se unge foaia de aluat cu amestecul de unt, zahar si scortisoara, pastrand o lingura pentru final. Se ruleaza foaia de aluat pe lung, se taie in doua lasand la un capat cam 3 cm netaiat. Se impleteste aluatul din cele doua bucati, lasand in exterior partea taiata.

Se unesc capetele, se pune colacul intr-o tava pe hartie de copt si se unge cu amestecul de unt ramas.



Se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Inainte cu 5 minute de a scoate colacul din cuptor se presara deasupra 2 lingurile de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Estonian Kringel

Estonian Kringel

Puneti intr-un bol curat drojdia frecata cu 1 lingurita zahar si cu laptele caldut, nu fierbinte,

28 voturi    19 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Estonian Kringel

Estonian Kringel

Rezultatul e unul mai brunetel din cauza ca am plouat prea multa scortisoara, desi data viitoare

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 galbenus de ou
  • 30 g unt
  • topit si racit
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie si portocala
  • 300 g faina
  • 15 g drojdie uscata
  • Umplutura
  • 80 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri nuca tocata (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

35 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Panna cotta cu dovleac