autor:

Bucatareala 2.0

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 septembrie 2014

Ingrediente
2 vinete, 150 g mozzarella, 2 rosii, cativa catei de usturoi, busuioc proaspat, ulei de masline, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele si se feliaza pe lungime, dar nu de tot, ci pana la baza, fara a le taia codita. Se sareaza usor si se lasa la scurs aproximativ 30 de minute.



Intre timp se pregatesc celelalte ingrediente. Se feliaza rosiile si mozzarella, iar din usturoiul tocat, frunzele de busuioc, sarea si uleiul de masline se face un sos in mojar.



Se aseaza vinetele intr-o forma termorezistenta (de data aceasta am folosit cate o forma pentru fiecare vanata. Intre feliile de vinete se alterneaza felii de rosii si mozzarella, iar deasupra se toarna amestecul de busuioc.





Se dau la cuptor, la aproximativ 180 °C, pentru 45 - 60 de minute, in functie de grosimea feliilor de vanata. Sa nu va speriati daca parte din mozzarella se topeste.



Se mananca cu pofta si, de preferat, cu un rose rece alaturi.



Pofta buna!



https://www.facebook.com/bucatarealaindoi

http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/
Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete cu rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Frigarui cu branza grill

Frigarui cu branza grill

Branza se taie in cuburi cu latura de 2 cm. Se amesteca cu chimenul si cu sucul de lamaie si se lasa

5 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Paine frantuzeasca

Paine frantuzeasca

Intr-un vas, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

6 voturi    6 comentarii
3h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Milica Mantaluta , 23 iulie 2015

    MULTUMESC ACUM O PREPAR ..

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 21 iulie 2015

    nu văd motivul de a nu tăia cozile la vinete ,cred că nu se mănâncă și ele.

  • Fara foto

    Serdean Maria , 29 octombrie 2014

    Arata foarte bine , am sa fac si eu !

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2014

      am facut aceasta reteta si a fost apreciata de toata familia.

    • Gustos_Ro

      Gustos_Ro (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2014

      Yummy.

    • Fara foto

      Gustos Ro , 23 septembrie 2014

      Arata foarte bine!

    • Fara foto

      Lamurean Carmen , 20 septembrie 2014

      Au iesit super bune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

5 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

am facut aceasta reteta si a fost apreciata de toata familia.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
"Melanzane alla Parmigiana"