Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 150 g mozzarella
  • 2 rosii
  • cativa catei de usturoi
  • busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Se spala vinetele si se feliaza pe lungime, dar nu de tot, ci pana la baza, fara a le taia codita. Se sareaza usor si se lasa la scurs aproximativ 30 de minute.

Intre timp se pregatesc celelalte ingrediente. Se feliaza rosiile si mozzarella, iar din usturoiul tocat, frunzele de busuioc, sarea si uleiul de masline se face un sos in mojar.

Se aseaza vinetele intr-o forma termorezistenta (de data aceasta am folosit cate o forma pentru fiecare vanata. Intre feliile de vinete se alterneaza felii de rosii si mozzarella, iar deasupra se toarna amestecul de busuioc.

Se dau la cuptor, la aproximativ 180 °C, pentru 45 - 60 de minute, in functie de grosimea feliilor de vanata. Sa nu va speriati daca parte din mozzarella se topeste.

Se mananca cu pofta si, de preferat, cu un rose rece alaturi.

Pofta buna!

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi

http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor