Ingrediente
2 vinete, 150 g mozzarella, 2 rosii, cativa catei de usturoi, busuioc proaspat, ulei de masline, sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
16 voturi
Mod de preparare
Intre timp se pregatesc celelalte ingrediente. Se feliaza rosiile si mozzarella, iar din usturoiul tocat, frunzele de busuioc, sarea si uleiul de masline se face un sos in mojar.
Se aseaza vinetele intr-o forma termorezistenta (de data aceasta am folosit cate o forma pentru fiecare vanata. Intre feliile de vinete se alterneaza felii de rosii si mozzarella, iar deasupra se toarna amestecul de busuioc.
Se dau la cuptor, la aproximativ 180 °C, pentru 45 - 60 de minute, in functie de grosimea feliilor de vanata. Sa nu va speriati daca parte din mozzarella se topeste.
Se mananca cu pofta si, de preferat, cu un rose rece alaturi.
Pofta buna!
https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/
Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2014
am facut aceasta reteta si a fost apreciata de toata familia.
Gustos_Ro (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2014
Yummy.
Gustos Ro , 23 septembrie 2014
Arata foarte bine!
Lamurean Carmen , 20 septembrie 2014
Au iesit super bune!