autor:

husni

» » Aperitive

Falafel (specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 17 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 17 mai 2009

Ingrediente
-2 pahare (de apa) naut, -patrunjel, o legatura, -1 ceapa, -4 catei usturoi, -1 ardei iute, -sare, -condimente (cumin - 2 lingurite rase, piper - dupa gust), -1 lingurita praf de copt, -un virf de cutit bicarbonat

Dificultate: Redusa Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Nautul curata, se spala, se inmoaie 12-16 ore. Nu se fierbe dupa aceea.
Apoi nautul, ceapa, patrunjelul, ardeiul iute, usturoiul, se dau prin masina de carne;se pun, apoi, condimentele,sarea,praful de copt,bicarbonatul.Se framinta bine;se fac, apoi, chiftelute, care se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc linga rosii, ceapa verde, masline. Neaparat piine arabeasca (lipie).
Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel (specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Micul dejun arab- 3.

Micul dejun arab- 3."Falafel"- chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

Boabele de naut si bob ( fava beans) se lasa la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta. Se scurge

14 voturi    8 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Mincare cu bame,in cuptor(specific arab)

Mincare cu bame,in cuptor(specific arab)

Carnea se spala bine si se fierbe cu ceapa ,condiment(dupa plac),sare,in apa putina.Bamele se curate,se

11 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 13 februarie 2016

    mhmhmhm delicios :-)

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 05 martie 2014

    Am salvat reteta, cred ca e delicioasa!

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

    Am fost tentat,am incercat.E ceva MAGNIFIC!!!

    • Fara foto

      franceza , 30 ianuarie 2010

      minunate;imi place nautul ;le voi face saptamana viitoare

    • Fara foto

      lili , 14 decembrie 2009

      sa veniti sa mincati falafel in iordania mmmmmmmmmmmmmm ce bun e

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Cred ca sunt gustoase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Mi-a placut foarte mult reteta si cum si eu folosesc naut, sigur am sa fac si aceasta reteta.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Interesanta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • -2 pahare (de apa) naut
  • -patrunjel
  • o legatura
  • -1 ceapa
  • -4 catei usturoi
  • -1 ardei iute
  • -sare
  • -condimente (cumin - 2 lingurite rase
  • piper - dupa gust)
  • -1 lingurita praf de copt
  • -un virf de cutit bicarbonat

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Lucia (Chef de cuisine)

mhmhmhm delicios :-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Rulada Simona