autor:

andy andreea

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Fantezie cu capsuni

Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 august 2012

Ingrediente
Pt jeleul de mango:, 2 fructe de mango bine coapte, 400 ml lapte, 2 lg miere de albine, 20 g gelatina, Pt crema de smantana:, 600 ml frisca lichida, 80 g zahar, 1 pastaie de vanilie, 10 g gelatina, Pt cupola de capsuni:, 500 g capsuni, 20 g gelatina, 400 ml suc srecurat de capsuni, 2 lg miere de albine

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pentru crema de smantana se incalzeste la foc mic frisca lichida amestecata cu zaharul si pastaia de vanilie taiata. Cand frisca s-a incalzit, se adauga gelatina inmuiata separat, se amesteca bine pana se topeste complet, fara sa fiarba. Se scoate pastaia de vanilie si se lasa sa se raceasca.

Pentru jeleul de capsuni, se fierb, la foc mic, mierea de albine cu sucul de capsune, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se amesteca cu gelatina topita si se lasa la racit. Se ia un castron de sticla, adanc, se toarna sucul de capsuni si gelatina, se adauga capsunile taiate jumatati si se lasa la frigider pentru a se intari putin. Se adauga apoi crema de smantana in start uniform si se lasa din nou la frigider circa o ora.

Se curata coaja fructelor de mango, se taie cuburi, se amesteca jumatate din ele cu apa si mierea si se trec prin blender. Se fierbe la foc mic amestecand mereu, se lasa sa clocoteasca de 4-5 ori, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Compozitia calduta, se amesteca bine cu gelatina dizolvata separat in apa rece si cu fructele oprite si se toarna peste smantana.

Se pune la frigider pana a 2 zi.I n momentul serviri, se rastoarna continulul castronului incat la baza sa fie jeleul de mango, iar deasupra culola si capsuni si jeleu rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca

Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Torturi
Tort Raffaelo

Tort Raffaelo

Separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul

1 vot    1 comentariu
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pt jeleul de mango:
  • 2 fructe de mango bine coapte
  • 400 ml lapte
  • 2 lg miere de albine
  • 20 g gelatina
  • Pt crema de smantana:
  • 600 ml frisca lichida
  • 80 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 10 g gelatina
  • Pt cupola de capsuni:
  • 500 g capsuni
  • 20 g gelatina
  • 400 ml suc srecurat de capsuni
  • 2 lg miere de albine

Raporteaza reteta

Retete
de andy andreea
Cotlete cu ierburi aromate

Cotlete cu ierburi aromate

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, se marunteste si verdeata si apoi si amesteca toate

0 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Cozonac cu trei umpluturi

Cozonac cu trei umpluturi

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Bilute de cartofi

Bilute de cartofi

Se fierb carofi in apa cu sare, se scurg, se curata de coaja si se piseaza bine.Se adauga untul topit,

2 voturi    0 comentarii
55 min
Aperitive
In bucataria vesela

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

mnam, mnam

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort Mickey Mouse