autor:

pasulischi

» » Prajituri

Fantezie exotica

Autor: pasulischi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: pasulischi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
Blat:, 3 galbenusuri,, 3 linguri fructoza,, 150 gr unt,, 2 linguri faina,, 2 linguri tarate,, 3 linguri cacao,, 100 ml lapte caldut,, 1 plic praf de copt,, 1/2 lingurita esenta de rom, , Crema de jeleu:, 8 banane,, 2 plicuri gelatina,, 4 linguri fructoza, , Glazura:, 200 ml smantana,, 450 gr iaurt,, 2 plicuri gelatina granule,, 5 linguri fructoza,, 1 lingurita esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare


Pentru blat, se bat galbenusurile cu fructoza si cu untul moale. Se adauga cacao,esenta de rom, laptele si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Se toarna in forma de copt tapetata cu hartie de copt si se lasa in cuptorul incins cam 30 min la foc potrivit.

Pentru crema de jeleu, se paseaza 4 banane bine coapte, pana se obtine un pireu. Se incorporeaza gelatina dizolvata pe baie de abur. Se aseaza blatul inconjurat de inelul special de montat torturi. Se aseaza peste el jumatati de banane ramase. Se toarna deasupra jeleul. Se da la rece 3 ore.

Intre timp se prepara glazura. Se bate smantana cu fructoza, se adauga iaurtul si esenta de rom. Gelatina se lasa la inmuiatin putina apa rece, apoi se dizolva pe baie de abur. Cand e gata, se adauga peste crema si se omogenizeaza. Se scoate tortul, se adauga deasupra jeleului crema alba si se da din nou la frigider, pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie exotica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac

Cozonac

-se amesteca zaharul cu laptele,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie se incalzesc putin. -se

27 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    MMmm ce bunatate!

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 galbenusuri,
  • 3 linguri fructoza,
  • 150 gr unt,
  • 2 linguri faina,
  • 2 linguri tarate,
  • 3 linguri cacao,
  • 100 ml lapte caldut,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • Crema de jeleu:
  • 8 banane,
  • 2 plicuri gelatina,
  • 4 linguri fructoza
  • Glazura:
  • 200 ml smantana,
  • 450 gr iaurt,
  • 2 plicuri gelatina granule,
  • 5 linguri fructoza,
  • 1 lingurita esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de pasulischi
Fantezie de vara

Fantezie de vara

Se zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu margarina.Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara(sau

7 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Ciocanele cu cartofi la cuptor

Ciocanele cu cartofi la cuptor

Se spala ciocanelele si se sterg cu un prosop de hartie si se aseaza in tava.Cartofii se curata,se

18 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Fripturi
Ceafa la cuptor

Ceafa la cuptor

Feliile de ceafa se spala si se usuca cu un servet de bucatarie. Se aseaza in tava. Deasupra repartizam

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

MMmm ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Boema Prajitura Boema

Pentru blat se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele. Făina cu praful

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mozzarella & herbs muffins