autor:

pasulischi

» » Prajituri

Fantezie exotica

Autor: pasulischi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: pasulischi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
Blat:, 3 galbenusuri,, 3 linguri fructoza,, 150 gr unt,, 2 linguri faina,, 2 linguri tarate,, 3 linguri cacao,, 100 ml lapte caldut,, 1 plic praf de copt,, 1/2 lingurita esenta de rom, , Crema de jeleu:, 8 banane,, 2 plicuri gelatina,, 4 linguri fructoza, , Glazura:, 200 ml smantana,, 450 gr iaurt,, 2 plicuri gelatina granule,, 5 linguri fructoza,, 1 lingurita esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare


Pentru blat, se bat galbenusurile cu fructoza si cu untul moale. Se adauga cacao,esenta de rom, laptele si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Se toarna in forma de copt tapetata cu hartie de copt si se lasa in cuptorul incins cam 30 min la foc potrivit.

Pentru crema de jeleu, se paseaza 4 banane bine coapte, pana se obtine un pireu. Se incorporeaza gelatina dizolvata pe baie de abur. Se aseaza blatul inconjurat de inelul special de montat torturi. Se aseaza peste el jumatati de banane ramase. Se toarna deasupra jeleul. Se da la rece 3 ore.

Intre timp se prepara glazura. Se bate smantana cu fructoza, se adauga iaurtul si esenta de rom. Gelatina se lasa la inmuiatin putina apa rece, apoi se dizolva pe baie de abur. Cand e gata, se adauga peste crema si se omogenizeaza. Se scoate tortul, se adauga deasupra jeleului crema alba si se da din nou la frigider, pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie exotica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Daca prunele sunt mari le taiem in doua si bineinteles le scoatem samburii. Cartofi se curata

31 voturi    14 comentarii
2h
Prajituri
Foietaj insiropat cu portocala

Foietaj insiropat cu portocala

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    MMmm ce bunatate!

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 galbenusuri,
  • 3 linguri fructoza,
  • 150 gr unt,
  • 2 linguri faina,
  • 2 linguri tarate,
  • 3 linguri cacao,
  • 100 ml lapte caldut,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • Crema de jeleu:
  • 8 banane,
  • 2 plicuri gelatina,
  • 4 linguri fructoza
  • Glazura:
  • 200 ml smantana,
  • 450 gr iaurt,
  • 2 plicuri gelatina granule,
  • 5 linguri fructoza,
  • 1 lingurita esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de pasulischi
Fantezie de vara

Fantezie de vara

Se zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu margarina.Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara(sau

7 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Ciocanele cu cartofi la cuptor

Ciocanele cu cartofi la cuptor

Se spala ciocanelele si se sterg cu un prosop de hartie si se aseaza in tava.Cartofii se curata,se

16 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Fripturi
Ceafa la cuptor

Ceafa la cuptor

Feliile de ceafa se spala si se usuca cu un servet de bucatarie. Se aseaza in tava. Deasupra repartizam

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

MMmm ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema din iaurt cu piersici by Laura S.