autor:

Roxy

» » Prajituri

Fantezie in cocos

Autor: Roxy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roxy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 august 2013

Ingrediente
Blat alb:6albusuri, 6lg zahar, 100gr nuca de cocos, 3lg faina, 1 praf de copt, Blat negru: 4oua, 4lg faina, 4lg zahar, 2lg cacao, 1 praf de copt, Crema: 6 galbenusuri, 150gr zahar, 5lg lapte, 200gr unt, 2 plicuri zahar vanilat, Glazura: 200 ml frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa nu se strice albusurile.



Se unge si se tapeteaza o tava de 20X30 cu ulei si faina, se toarna aluatul.



Blatul negru: Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina, care s-a amestecat in prealabil cu cacao si praful de copt.



Se amesteca usor, sa nu se strice albusurile.



Se toarna cu atentie in tava peste aluatul cu cocos, sa nu se amestece.



Se coace 25-30 minute la 180C.



Crema: Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca la baine-marie pana se ingroase. Untul se amesteca separat cu 2 pliculete de zahat vanilat, dupa care se adauga crema racita putin cate putin si se amesteca. Crema se pune peste blat si se da totul la frigider o ora.

Dupa ce se raceste punem frisca si o putem orna cu nuca de cocos colorata ,ciocolata rasa sau bilute colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie in cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
CHEC CU RAHAT

CHEC CU RAHAT

Mixul pt 9 torturi, untul(margarina), laptele, vaniliile se amesteca cu mixerul 3 minute pana se

2 voturi    6 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Visinele fara samburi le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga. Untul ( de la temperatura camerei)

3 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nela Ciortan , 29 august 2013

    buonisima

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat alb:6albusuri
  • 6lg zahar
  • 100gr nuca de cocos
  • 3lg faina
  • 1 praf de copt
  • Blat negru: 4oua
  • 4lg faina
  • 4lg zahar
  • 2lg cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema: 6 galbenusuri
  • 150gr zahar
  • 5lg lapte
  • 200gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Glazura: 200 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Roxy
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

1.Se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul și făina. Se omogenizează și se toarnă în

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Omleta cu de toate

Omleta cu de toate

Taiati rosia cubulete si o puneti intr-un bol,dupa taiati ardeiul gras si cel iute si ii puneti peste

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Mini gugulufi si inimioare mentolate