autor:

Patricia Iordache

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole batuta cu ceapa si usturoi

Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Ingrediente
300 gr fasole alba boabe, 4 cepe (2 se pun la fiert, 2 pentru "prajeala" de de-asupra), 2 morcovi, 250 ml ulei, 5 catei de usturoi, 2 linguri bulion, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

87 voturi

Mod de preparare

palam fasolea si o punem in apa rece, de seara pana dimineata.
Cand s-a facut dimineata, ne apucam de treaba. Aruncam apa in care a stat fasolea peste noapte, punem fasolea in apa rece, curata, cat sa o acopere si o punem la fiert, cu putina sare.
In acelasi timp punem intr-o alta oala, apa la fiert ca sa o avem gata fierbinte cand schimbam prima apa la fasole.
Din momentul in care fasolea incepe sa fiarba, o lasam cam 15 minute, apoi aruncam apa si punem peste ea apa gata fierbinte. Mai facem aceasta operatie inca o data, apoi in apa finala, adaugam si morcovii intregi, curatati de coaja, spalati si 2 cepe curatate de coaja, intregi.
Adaugam si o lingurita rasa de sare si lasam sa fiarba pana vedem ca a inceput sa se "sparga" bobul de fasole. Dureaza aproximativ 1 ora si 1/2, la foc mic dar mai bine verificam.
Cand s-a fiert, scoatem cepele si morcovii si ii punem intr-un castronel (nu ii aruncam, ci ii mancam cu putina sare si ulei de masline). Punem fasolea intr-o sita pana se scurge toata apa. Luam un castron mare, punem boabele de fasole fierte si le pisam cu o presa pentru facut piure pana se fac pasta (mie imi place sa mai ramana si cateva bucatele mai mari).
Adaugam sare, turnam ulei in fir subtire si amestecam cu o lingura de lemn. Pisam usturoiul si il adaugam in pasta obtinuta.
Taiem cele 2 cepe ramase si le punem la calit intr-o tigaie, cu putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam bulionul si amestecam rapid apoi oprim focul.
Aranjam fasolea "batuta" in forma dorita si punem peste ea ceapa calita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac fiert in lapte cu chiftelute umplute cu cascaval

Spanac fiert in lapte cu chiftelute umplute cu cascaval

Spanacul daca este crud , se curata de codite si se spala bine apoi se opareste 2-3 minute in apa

5 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristna , 30 iunie 2017

    Multumesc pentru rețeta, foarte bunã!

  • Fara foto

    Ade , 21 iunie 2017

    Super buna! ;)

  • V.d._Firca

    V.d._Firca (Bucatar) , 24 martie 2016

    Deja mi-e pofta. Daca mai adaugi si cateva gogonele murate intri in zona - "delicatesuri". DF

    • Fara foto

      Marta Maghiar , 03 ianuarie 2016

      În fasole. Se pasează împreună cu aceasta totul este mai gustos și mai...aspectuos.

    • Fara foto

      Bucur Denisa , 29 noiembrie 2015

      Am să încerc si eu

    • Fara foto

      Valsan Nela , 27 noiembrie 2015

      Cea mai ,,corecta,, reteta ! Fasolea se subtiaza cu ulei nu cu zeama cu care a fiert .... cu ulei iese untoasa ,placuta la culoare si foarte gustoasa !Nu recomand sa se puna in fasole morcovul si el pisar ...ii da o culoare rozalie... pe cand frecata numai cu ulei crud capata o culoare de zici ca-s icre.. parerea mea....in rest reteta e buna!

    • Fara foto

      Ankka , 25 noiembrie 2015

      Cepele ramase,se pun la călit. Pentru ca a zis de 4 cepe ,în total.

    • Fara foto

      Roman Violeta , 24 noiembrie 2015

      multumesc fumos pt reteta

    • Fara foto

      Aurora Ionoaia , 20 noiembrie 2015

      eu pun si un castravete murat, este delicios

    • Fara foto

      Nadia Andreea Farcasel , 26 august 2015

      probabil ii pui la fiert doar pentru gust. pt ca apoi zica ca se pot manca cu putina sare si ulei de masline. dar e cam dubioasa reteta :''cepele ramasa (adica cele fierte) le punem la calit pana devin sticloase'' ?? cepele firte sunt deja sticloase si nu stiu daca mai ''merg'' la tigaie. in fine...mai caut retete

    • Fara foto

      Donpedro , 03 iulie 2015

      din motive de lene , oare merge facuta si la blender ?

    • Fara foto

      Lavinia Roxana , 10 iunie 2015

      Dupa ce pasati morcovul fiert, unde il adaugati? In fasolea batuta sau in sosul de ceapa?

    • Fara foto

      Andreea Ana Savin , 22 mai 2015

      e logic ca e doar o greșeală de scriere. nu deduci ce vrea sa spuna?

    • Fara foto

      Bratzary Hand Made , 14 martie 2015

      rade ciob de oala sparta :)) , dar la tine cum e?" palam san/sau spalam" ?!

    • Fara foto

      marieta , 07 noiembrie 2014

      Morcovul fiert radel cu ceapa calita e dulce si bun

    • Fara foto

      Ani Moro , 27 septembrie 2014

      Daca pui si țelinã la fiert, pe care o pasezi împreună cu morcovii, la final...iese o minunãție de fasole! Recomand sa încercați macar o data !

    • Fara foto

      Ana Maria Onofrei , 19 august 2014

      maine o gatesc si eu. n am auzit de morcov dar am sa incerc cu siguranta

    • Fara foto

      Dragos Verdesi , 19 iunie 2014

      Doamne palam san spalam :-) :-)

    • Fara foto

      Dana Cămărăşan , 03 iunie 2014

      ...si eu fac la fel.

    • Fara foto

      Cimpean Manuela , 03 iunie 2014

      eu nu am mai auzit cu morcov e prima data am sa incerc

    • Fara foto

      Rebecca Aioanei , 01 februarie 2014

      Yumm yumm!!!

    • Fara foto

      Gratiela De Bruin , 01 februarie 2014

      Eu pasez si morcovul fiert. Ii da un gust deosebit!

    • Patricia Iordache

      Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2013

      Teodora, multumesc pentru sfat! Voi incerca. ;)

    • Fara foto

      Teodora Botezatu , 29 septembrie 2013

      dupa ce se paseaza fasolea,incercati sa puneti si 2-3 linguri de mustar, in functie de gust....si putin zahar sa-i redati dulceata care s-a spalat dupa schimbarea de mai multe ori a apei....

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013

      Cea mai buna,cu castraveti murati!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

87 voturi

Ingrediente

  • 300 gr fasole alba boabe
  • 4 cepe (2 se pun la fiert
  • 2 pentru "prajeala" de de-asupra)
  • 2 morcovi
  • 250 ml ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Patricia Iordache
Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt

38 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Clatite cu branza dulce

Clatite cu branza dulce

Preparam clatitele: Spargem ouale adaugam sarea si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta

3 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chiftelute de legume

Chiftelute de legume

Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs. Cartofii si morcovii

4 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive

Cristna

Multumesc pentru rețeta, foarte bunã!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
. Budincă de vinete