Fasolea se curata de eventualele corpuri straine, se spala, se pune la umflat 12 ore, in apa la temperatura camerei;
A doua zi se scurge de apa, se da intr-un clocot, se arunca apa si se pune iar la fiert in apa fierbinte (pentru a nu stopa procesul de fierbere, daca puneti apa rece, fasolea se intareste si fierbe greu), cu putina sare.
Se lasa la fiert circa 30 minute dupa care se pune morcovul care in prealabil a fost curatat, spalat si dat prin razatoarea mare.
Dupa circa 20 minute se adauga ardeiul tocat si ceapa tocata solzisori, se asezoneaza, se toarna peste mancare 500 ml ulei si se da la cuptorul incins, la foc mic.
Se lasa in cuptor pana scade si se rumeneste.
Dupa ce o scoateti din cuptor, se presara verdeata tocata marunt.
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii