Fasole calugareasca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg fasole alba;
  • 1 kg ceapa;
  • 2 ardei grasi de culori diferite;
  • 2 morcovi;
  • 500 ml ulei;
  • sare, piper;
  • 1 legatura de verdeata.

Mod de preparare

Fasolea se curata de eventualele corpuri straine, se spala, se pune la umflat 12 ore, in apa la temperatura camerei;

A doua zi se scurge de apa, se da intr-un clocot, se arunca apa si se pune iar la fiert in apa fierbinte (pentru a nu stopa procesul de fierbere, daca puneti apa rece, fasolea se intareste si fierbe greu), cu putina sare.

Se lasa la fiert circa 30 minute dupa care se pune morcovul care in prealabil a fost curatat, spalat si dat prin razatoarea mare.

Dupa circa 20 minute se adauga ardeiul tocat si ceapa tocata solzisori, se asezoneaza, se toarna peste mancare 500 ml ulei si se da la cuptorul incins, la foc mic.

Se lasa in cuptor pana scade si se rumeneste.

Dupa ce o scoateti din cuptor, se presara verdeata tocata marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor