autor:

costy1969

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Fasole calugareasca

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg fasole alba, 1 kg ceapa, 2 ardei grasi de culori diferite, 2 morcovi, 500 ml ulei, sare, piper, 1 legatura de verdeata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Fasolea se curata de eventualele corpuri straine, se spala, se pune la umflat 12 ore, in apa la temperatura camerei;

A doua zi se scurge de apa, se da intr-un clocot, se arunca apa si se pune iar la fiert in apa fierbinte (pentru a nu stopa procesul de fierbere, daca puneti apa rece, fasolea se intareste si fierbe greu), cu putina sare.

Se lasa la fiert circa 30 minute dupa care se pune morcovul care in prealabil a fost curatat, spalat si dat prin razatoarea mare.

Dupa circa 20 minute se adauga ardeiul tocat si ceapa tocata solzisori, se asezoneaza, se toarna peste mancare 500 ml ulei si se da la cuptorul incins, la foc mic.

Se lasa in cuptor pana scade si se rumeneste.

Dupa ce o scoateti din cuptor, se presara verdeata tocata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole calugareasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pizza de post

Pizza de post

Fac o maia din drojdie,faina,zahar si apa. Las sa creasca la cald 10 minute. Pregatesc ingredientele

85 voturi    20 comentarii
1h 45 min
Retete vegetariene
Mamaliga cremoasa cu spanac

Mamaliga cremoasa cu spanac

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pune apa cu 15 gr sare si 1 lingurita sare de mare cu ierburi

13 voturi    8 comentarii
35 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana , 01 iunie 2017

    O fac de ani buni. Este gustoasa si satioasa! Recomand!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Este o bunatate !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Tot cam aşa prepar şi eu fasolea, dar nu ştiam că e fasole călugărească.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Foarte bun !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • sarbu

      sarbu (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Interesanta reteta ceva asemanator se gateste si in serbia ddoar ca ceapa se caleste nainte de a se pune totul la cuptor, in ori ce caz cred ca este foarte gustos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

Ana

O fac de ani buni. Este gustoasa si satioasa! Recomand!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Granita de pepene rosu Granita de pepene rosu

Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă

0 voturi    0 comentarii
1h
Bauturi
Vinete cu usturoi la cuptor Vinete cu usturoi la cuptor

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Delicii de post de la bloggeri
Orez picant cu naut si nuci