FASOLE CU CIUPERCI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
FASOLE CU CIUPERCI

Ingrediente

  • 1 kg ciupeprci
  • 450 gr fasole
  • 3 rosii foarte mari
  • 2 linguri ulei de masline extra vergin
  • o legatura de patrunjel
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de magheran
  • sare dupa preferinta

Mod de preparare

Punem fasolele peste noapte la umflat intr-o cratita cu apa.

La un volum de fasole 3 volume de apa se pun la fiert.

Cind incepe sa fiarba adaugam in fasole 2 catei de usturoi sfarimati cu partea lata a cutitului,adaugam si patrunjelul in legatoare inreg netaiat penrtu ca avam nevoie de el doar pentru aroma la bulion si la sfirsit il vom scoate din cratita.Peste 5 minute de fierbere a fasolei adaugam in ea o rosie mare increstata in virf dar netaiata pina la baza ca sa nu sa se desfaca in apa de la ea avem nevoie numai de suc pentru bulion,ar fi bine sa folositi o rosie cea mai suculenta pe care o

puteti gasi.

Intr-o tigaie adinca mare incalzim uleiul de masline si adaugam in el 2 catei de usturoi taiat marunt si o lingurita de magheran un minut si urmeaza ciupercile taiate dupa preferinta,amestecam si asteptam ca ciupercile sa lase zeama dupa ce adaugam in ciuperci si 2 rosii mari taiate felii la sfirsit ele se descompun si mai sint vizibile asa ca le taiati cum doriti de mascat.Tinem pe foc 20-25 minute la foc mic.Cind in fasole a ramas bulion cit sa le cuprinda adica un volum din cele trei turnate in ele de la inceput,scoatem din fasole patrunjelulsi rosia.Cu o lingura cu gauri scoatem fasolea din bulion si o impreunam cu cipercile din tigaie si le lasam sa mai fiarba impreuna inca 20-25 de minute pina cind fasolele vor fi fierte,daca e necesar adaugam in tigaie bulionul de la fasole cite putin .La sfirsit se pune sare dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise