autor:

Cely Snijec

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Fasole cu sos

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2009

Ingrediente
300 g fasole boabe, un morcov, 3 cepe, 2 linguri sos iute, 250 ml suc de rosii, sare, piper, cimbru, un praf de curry, frunze de telina, patrunel verde, 50 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

112 voturi

Mod de preparare

Fasolea muiata 10-12 ore, se fierbe schimband apa de 2-3 ori.Cand clocoteste,adaugam o ceapa, foaie de dafin, boabe de piper.
Sosul: calim 2 cepe, adaugam morcovul dat pe razatoarea fina, le calim impreuna,adaugam sosul iute, sucul de rosii, lasam pe foc pana se ridica uleiul la suprafata. Cand fasolea este fiarta, se amesteca sosul cu fasolea, se condimenteaza, se presara cu verdeata. Servim cu muraturi sau salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sos de fasole si porumb

Sos de fasole si porumb

Mod de preparare: Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole

2 voturi    3 comentarii
20 min
Sosuri
Fasole verde si telina cu sos dulce-acrisor

Fasole verde si telina cu sos dulce-acrisor

1. Pentru sos, se incalzesc cele 2 uleiuri intr-o tigaie, se adauga ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul

3 voturi    6 comentarii
10 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Dida_Calita (Bucatar sef):

    Delicioasa... Daca fasolea este colorata (nu alba) este mult mai gustoasa.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine):

    Minunata acesta reteta! Singura diferenta este ca am pragatit-o cu ciolan afumat si nu cu carnaciori!In rest..DELICIOS!

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    Buna si delicioasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    O reteta super !

  • Fara foto

    murigneau , 02 iulie 2010

    Da, "fasolea e talpa casei" cum se spune prin Ardeal. Felicitari pentru reteta!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      O mancare satioasa de post.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Am pregatit aceasta reteta cu fasole colorata ,e super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Buna, buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Interesant, dar bun.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      O bunatate,cum de altfel le faci pe toate draga Cely.Felicitari.

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      mama ce pofta mi-ai facut, e tare buna fasolica cu sos rosu :) yamii !

    • Fara foto

      mimi , 02 martie 2010

      Super tare! pozele sunt facute foarte bine atat de bine incat te imbie vrei nu vrei sa faci iute o reteta de fasole..felicitari.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      O bunatate, iar acum ca am intrat in post,fasolica si cartofii sunt la putere.

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Da, e bine asa! E post doar! Acum merge fara ciolan! O sa-i vina si lui randul. Felicitari

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      ce pofta mi-ai facut,n-am mai mincat asa o fasolica decind eram in rominia,foarte buna.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Mmmmmmm, o bunatate,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

112 voturi

Ingrediente

  • 300 g fasole boabe
  • un morcov
  • 3 cepe
  • 2 linguri sos iute
  • 250 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • un praf de curry
  • frunze de telina
  • patrunel verde
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

vera (Chef de cuisine)

Buna si delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Amandina de post