autor:

tonea ana maria

» » Retete de post

Fasole delicioasa merita incercata

Autor: tonea ana maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tonea ana maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 noiembrie 2010

Ingrediente
1 kg fasole boabe mari (cele mai mari gasite),1 morcov, mana zdravana de ardei gras tocat cubulete,100 gr zahar,3 cepe mari,300 ml ulei,bulion concentratie 24-28% /5-6 linguri,2 legaturi marar verde proaspat,2 catei usturoi, foi de dafin,piper,delikat sau sare dupa preferinta.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat 12 ore,pt a fierbe mai usor,se pune la fiert impreuna cu o jumatate de ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea mica,ardeiul,foile de dafin si putin ulei si zaharul.Se fierbe pana scade apa aproape de tot si fasolea aproape se sfarama .Separat se curata ceapa se spala si se toaca fin dupa care se pune la prajit in uleiul bine incins pana se rumeneste(la fasole pt plus de gust ceapa se poate rumeni putin mai mult),se adauga bulionul catei de usturoi pisati piperul si putin delikat dupa care se stinge cu putina apa sa se formeze sos.Dupa ce sosul e format se adauga peste fasole si se mai lasa 5 minute sa fiarba pe foc.Dupa ce sa stins focul se adauga mararul tocat foarte fin si se potriveste dde sare si piper.Se serveste fierbinte cu mamaliguta calda si castrveciori acri.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole delicioasa merita incercata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cum se face coliva

Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala graul in cat mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat intr-o cratita cu

3 voturi    0 comentarii
10h
Retete de post
Legume umplute ghemista

Legume umplute ghemista

Se spala toate legumele,se sterg cu un prosop curat se scobesc legumelein interior dar pastrati capacelele

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg fasole boabe mari (cele mai mari gasite),1 morcov, mana zdravana de ardei gras tocat cubulete,100 gr zahar,3 cepe mari,300 ml ulei,bulion concentratie 24-28% /5-6 linguri,2 legaturi marar verde proaspat,2 catei usturoi, foi de dafin,piper,delikat sau sare dupa preferinta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Negresa cu gem si nuca de post