autor:

ana catalina focsa

» » Retete de post

Fasole facaluita(dupa reteta Doinei Varga)

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 martie 2010

Ingrediente
500 gr de fasole alba uscata, 1 ardei gras rosu, 2 morcovi, 1 cartof, rosii cherry, 7-8 catei de usturoi, 3 cepe, telina, patrunjel verde, 50 gr bulion, 50 gr ketchup de ardei cu rosii, sare, piper, ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata.Se scurge de apa,se clateste de cateva sub jetul de apa rece si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Se spala si se curata legumele.Se pun morcovii,cartoful,telina,2 felii de ardei rosu si 2 cepe peste fasole .Se lasa sa fiarba timp de 1 ora la oala normala sau 30 de minute la oala cu presiune.Intre timp pregatim sosul. Se curata si se toaca marunt celelalte cepe si se pun la calit in ulei, adaugati ardeiul rosu tocat , 1 lingura de ketchup, sare, piper, si 2-3 linguri de bulion si lasati la calit pana se inmoaie ceapa, apoi scurgeti uleiul intr-o ceasca.
Dupa ce a fiert fasolea, se scot legumele din zeama(mai putin cartoful), si boabele de fasole le pasam bine pana devin ca un piure mai gros.
Intr-o cratita se amesteca usturoiul dat pe razatoarea mica, uleiul in care s-a prajit ceapa, bulionul ramas, restul de ketchup si se amesteca cu fasolea noastra facaluita.
Se gusta si se potriveste de sare si piper.
Se aseaza in farfurii,peste care turnam sosul de ceapa si ornam dupa gust.Pofta buna!
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata.Se scurge de apa,se clateste de cateva sub jetul de apa rece si se pune la fiert intr-
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita(dupa reteta Doinei Varga)" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de post
Fasole facaluita cu carnati

Fasole facaluita cu carnati

Fasolea se fierbe, se scurge de apa si se bate la robot cu 150 ml ulei de masline, sare si piper

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Fasole boabe  uscata batuta (facaluita)

Fasole boabe uscata batuta (facaluita)

Fasolea se alege,se spala si se pune la fiert si se schimba de doua-trei ori apa in care fierbe pentru

44 voturi    16 comentarii
1h
Retete de post

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    E preferata mea.Eu mixez si un morcov si o bucatica de telina,care au fiert in fasole.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Tot fasole frecata(mixata mai nou) cu mamaliga.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Fasolea mea e taraneasca, simpla.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte frumoasa prezentare. Si spuneai ca nu stii sa decorezi. :) Cinci stelute de la mine.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      eu o stiu de fasole batuta..foarte buna, nu ma mancat de multttt

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Ai stelute si de la mine! Pentru prezentare si aspect!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Prezentarea este de nota 10! Sigur ca si gustul este pe masura!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte aromata si prezentare de 5*****!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      E ornata foarte frumos.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Arata de nota 10 cu felicitari!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Arata bine, e un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
GAZPACHO

GAZPACHO

Intr-un castron se adauga rosiile si ceapa taiate in bucati potrivite, usturoiul, otetul, sarea si

13 voturi    13 comentarii
15 min
Aperitive
Drob de carne cu oua fierte

Drob de carne cu oua fierte

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si o condimentam cu sare,adaugam 2 oua,painea inmuiata

5 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Tarta de caise cu caramel

Tarta de caise cu caramel

Amestecam cele 5 oua cu zaharul si le batem bine pana devin spumoase. Adaugam treptat uleiul si coaja

13 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Ciuperci cu sos de leurda Ciuperci cu sos de leurda

Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii de post de la bloggeri
Negresa de post Negresa de post

In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri