Fasole facaluita(dupa reteta Doinei Varga)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Fasole facaluita(dupa reteta Doinei Varga)

Ingrediente

  • 500 gr de fasole alba uscata
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • rosii cherry
  • 7-8 catei de usturoi
  • 3 cepe
  • telina
  • patrunjel verde
  • 50 gr bulion
  • 50 gr ketchup de ardei cu rosii
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata.Se scurge de apa,se clateste de cateva sub jetul de apa rece si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Se spala si se curata legumele.Se pun morcovii,cartoful,telina,2 felii de ardei rosu si 2 cepe peste fasole .Se lasa sa fiarba timp de 1 ora la oala normala sau 30 de minute la oala cu presiune.Intre timp pregatim sosul. Se curata si se toaca marunt celelalte cepe si se pun la calit in ulei, adaugati ardeiul rosu tocat , 1 lingura de ketchup, sare, piper, si 2-3 linguri de bulion si lasati la calit pana se inmoaie ceapa, apoi scurgeti uleiul intr-o ceasca.

Dupa ce a fiert fasolea, se scot legumele din zeama(mai putin cartoful), si boabele de fasole le pasam bine pana devin ca un piure mai gros.

Intr-o cratita se amesteca usturoiul dat pe razatoarea mica, uleiul in care s-a prajit ceapa, bulionul ramas, restul de ketchup si se amesteca cu fasolea noastra facaluita.

Se gusta si se potriveste de sare si piper.

Se aseaza in farfurii,peste care turnam sosul de ceapa si ornam dupa gust.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise