Ingrediente
500 gr fasole boabe albe, 2 cepe, 5-6 catei de usturoi, 3 linguri zarzavat, 1 lingurita bicarbonat, sare, piper, patrunjel uscat, 4 linguri ulei, 4-5 castraveti murati
Dificultate: Medie | Timp: 1h
4 voturi
Mod de preparare
O punem intr-un vas cu apa fierbinte la umflat si o lasati acolo cam 2 -3 ore.
Intr-o oala punem apa la fiert.
Cand da in clocot punem fasolea cu o lingurita de bicarbonat.
O fierbem cam 15 minute apoi scurgem apa.
Punem iar fasolea la fiert,dar tot in apa clocotita.
Curatam o ceapa si o tocam.
Aceasta o amestecam cu zarzavatul si le punem peste fasole.
Condimentam cu putina sare,piper si presaram si putin patrunjel uscat.
Acoperim oala si lasam pe foc pana fasolea este fiarta,dar nu sfaramata.
Cealalta ceapa o curatam si o maruntim.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins ,iar peste ulei ,ceapa.
O inmuiem in ulei,4-5 minute maxim,dar la foc potrivit si nu o rumenim.
Castravetii le indepartam capetele si ii facem cubulete.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Cand fasolea s-a fiert o scurgem de apa si o lasam la racorit.
Rece o dam prin masina sau prin blender.
Peste punem ceapa inmuiata,castravetii taiati si usturoiul.
Le amestecam si mai condimentam cu sare si piper,daca mai e nevoie.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013
Imi place mult fasolica, asa ca am venit sa ma servesc :) nu-i pot rezista tentatiei, yumi,yumi...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013
Cu ceapa prajita si bulion deasupra sau fara imi place tare mult fasolica batuta...