autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Fasole iahnie

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
2 ceşti fasole, 1 ceaşcă ulei, 3-4 cepe, 3-4 roşii date pe răzătoare (sau bulion), 4-5 căţei de usturoi, sare, piper, 2 foi de dafin, mărar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Fasolea se alege, se spală şi se pune la înmuiat de cu searăîn apă călduţă, dacă e nouă se poate pune la înmuiat cu 2-3 ore inainte de a fi pusă la fiert. Se scurge din apa în care s-a înmuiat şi se pune apă rece cât să o cuprindă. Când începe să clocotescă, se scurge apa şi se pune altă apaă fierbinte în aceeaşi cantitate. Şi această apă se scurge când începe să clocotescă. Se lasăsă fiarbă până când rămâne cu puţină apă. Separat se căleşte ceapa în ulei, se adaugă roşiile, sarea, piperul, usturoiul şi se mai amestecă puţin. Se toarnă sosul peste fasole, se pune şi mărarul şi se dă la cuptorul încins în prealabil până când fasolea este bine fiartă şi scăzută.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole iahnie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Fasolea se alege,se spala bine,se lasa cateva ore la inmuiat,dupa care se va opari si se va schimba

28 voturi    9 comentarii
1h
Retete de post
Iahnie de fasole boabe

Iahnie de fasole boabe

Se pune fasolea alba la inmuiat in apa rece, astfel incat boabele sa se umfle si se se fragezeasca,

15 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 ceşti fasole
  • 1 ceaşcă ulei
  • 3-4 cepe
  • 3-4 roşii date pe răzătoare (sau bulion)
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • mărar

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Retete de post

Cornulete cu Nutella Cornulete cu Nutella

Amestecam intai ingredientele lichide si apoi le adaugam pe cele uscate. Faina o adaugam treptat pana obtinem un aluat elastic care

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
PHANOUROPITA