autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Fasole iahnie

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
2 ceşti fasole, 1 ceaşcă ulei, 3-4 cepe, 3-4 roşii date pe răzătoare (sau bulion), 4-5 căţei de usturoi, sare, piper, 2 foi de dafin, mărar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Fasolea se alege, se spală şi se pune la înmuiat de cu searăîn apă călduţă, dacă e nouă se poate pune la înmuiat cu 2-3 ore inainte de a fi pusă la fiert. Se scurge din apa în care s-a înmuiat şi se pune apă rece cât să o cuprindă. Când începe să clocotescă, se scurge apa şi se pune altă apaă fierbinte în aceeaşi cantitate. Şi această apă se scurge când începe să clocotescă. Se lasăsă fiarbă până când rămâne cu puţină apă. Separat se căleşte ceapa în ulei, se adaugă roşiile, sarea, piperul, usturoiul şi se mai amestecă puţin. Se toarnă sosul peste fasole, se pune şi mărarul şi se dă la cuptorul încins în prealabil până când fasolea este bine fiartă şi scăzută.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole iahnie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
IAHNIE DE FASOLE

IAHNIE DE FASOLE

Fasolea se alege si se spala in cateva ape reci. Se lasa de seara pana dimineata la inmuiat intr-o

21 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a

1 vot    1 comentariu
2h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 ceşti fasole
  • 1 ceaşcă ulei
  • 3-4 cepe
  • 3-4 roşii date pe răzătoare (sau bulion)
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • mărar

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Sarmalute in foi de stevie