autor:

Cely Snijec
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
300 g fasole (boabe mari), 1 ceapa, 1 foaie de dafin, 1 lingura zarzavat de ciorba, 1 lingura sos iute, 1 lingura pasta de tomate (sau un paharel de suc de rosii), 50 ml ulei, sare, cimbru, marar si patunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

116 voturi

Mod de preparare

Moi fasolea de seara pana dimineata. Fierb cate 5 minute si schimb apa de 3-4 ori, apoi o fierb 20 minute la oala sub presiune.Calesc o ceapa, adaug fasolea, zarzavatul, sosul iute, putina zeama in care a fiert fasolea, las sa scada. Adaug pasta de tomate sau sucul de rosii, condimentez. Presar cu verdeata. Servim cu muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Fasole verde scazuta cu cotlet

Fasole verde scazuta cu cotlet

Cotletul bine curatat de os si pielite se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, paprika

13 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Fasole scazuta cu afumatura

Fasole scazuta cu afumatura

Fasolea am lasat-o de seara pana a doua zi, in apa rece. A doua zi, am spalat bine fasolea care

5 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sorana , 14 iulie 2015

    Nu se face sos cu faina de grau ca sa se ingroase?

  • Calinescu_Gabriela

    Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2014

    Grozav de buna!

  • Fara foto

    Luminita-Daniela Tilica , 01 aprilie 2014

    Numa la mancare iti este gandul!

    • Fara foto

      Alexandru Ionela Mihaela , 01 aprilie 2014

      un deliciu

    • Fara foto

      Ionela Mutascu , 01 martie 2014

      Si eu vreau dar tot cu ciolsn sa fie asa sa mor de colesteror.

    • Fara foto

      Veronica Andra , 09 decembrie 2013

      bun tare sa moara mama

    • Fara foto

      Octav Iulian , 30 noiembrie 2013

      normal, sa pluteasca fasolea in carne, ti-ar place, nu? cristoase, cand o sa crapi de colesterol si grasimi la 45 ani sa nu intrebi de ce.Cu 150 kile cu tot.

    • Fara foto

      Marian Floresc , 21 noiembrie 2013

      mh ciolanu cu carene sa-u fara carne :))

    • Fara foto

      Vio Reby , 19 iunie 2013

      foarte buna incercati si voi dar see you un ciolan mare de porc afumat mai mult ciolan de cat fasole.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 01 martie 2012

      Si eu am inceput saptamana de post cu fasole scazuta, e foarte buna, consistenta si e de post....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      si eu adaug usturoi

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte buna.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      delicioasa.de nota 10

    • Fara foto

      Marinela , 05 decembrie 2009

      Da , asa o pregatesc si eu , decat la urma adaug cativa catei de usturoi pisati.Da o aroma f.f.buna .Este nemaipomenita.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Foarte bună, îmi place fasolea scăzută!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Sunt sigura ca este o bunatate,dar nu am servit niciodata cu mamaliguta,cred ca este o mancare tare deliciosa.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Sunt sigura ca este o bunatate,dar nu am servit niciodata cu mamaliguta,cred ca este o mancare tare deliciosa.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Sunt sigura ca este o bunatate,dar nu am servit niciodata cu mamaliguta,cred ca este o mancare tare deliciosa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

116 voturi

Ingrediente

  • 300 g fasole (boabe mari)
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura zarzavat de ciorba
  • 1 lingura sos iute
  • 1 lingura pasta de tomate (sau un paharel de suc de rosii)
  • 50 ml ulei
  • sare
  • cimbru
  • marar si patunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

sorana

Nu se face sos cu faina de grau ca sa se ingroase?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Tocanita de naut cu ciuperci si rosii