autor:

Cely Snijec
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
300 g fasole (boabe mari), 1 ceapa, 1 foaie de dafin, 1 lingura zarzavat de ciorba, 1 lingura sos iute, 1 lingura pasta de tomate (sau un paharel de suc de rosii), 50 ml ulei, sare, cimbru, marar si patunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

113 voturi

Mod de preparare

Moi fasolea de seara pana dimineata. Fierb cate 5 minute si schimb apa de 3-4 ori, apoi o fierb 20 minute la oala sub presiune.Calesc o ceapa, adaug fasolea, zarzavatul, sosul iute, putina zeama in care a fiert fasolea, las sa scada. Adaug pasta de tomate sau sucul de rosii, condimentez. Presar cu verdeata. Servim cu muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Fasole  scazuta cu pastai proaspete (reteta de post)

Fasole scazuta cu pastai proaspete (reteta de post)

Curatam, spalam si taiem sau rupem pastaile bucatele, curatam si spalam ceapa si morcovii. Intro

11 voturi    9 comentarii
50 min
Retete de post
Fasole verde scazuta la slow cooker Crock Pot

Fasole verde scazuta la slow cooker Crock Pot

Ceapa se curata, se taie si se caleste. In vasul aparatului de gatit Crock Pot slow cooker 4,7 L

0 voturi    0 comentarii
4h 10 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sorana , 14 iulie 2015

    Nu se face sos cu faina de grau ca sa se ingroase?

  • Calinescu_Gabriela

    Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2014

    Grozav de buna!

  • Fara foto

    Luminita-Daniela Tilica , 01 aprilie 2014

    Numa la mancare iti este gandul!

    • Fara foto

      Alexandru Ionela Mihaela , 01 aprilie 2014

      un deliciu

    • Fara foto

      Ionela Mutascu , 01 martie 2014

      Si eu vreau dar tot cu ciolsn sa fie asa sa mor de colesteror.

    • Fara foto

      Veronica Andra , 09 decembrie 2013

      bun tare sa moara mama

    • Fara foto

      Octav Iulian , 30 noiembrie 2013

      normal, sa pluteasca fasolea in carne, ti-ar place, nu? cristoase, cand o sa crapi de colesterol si grasimi la 45 ani sa nu intrebi de ce.Cu 150 kile cu tot.

    • Fara foto

      Marian Floresc , 21 noiembrie 2013

      mh ciolanu cu carene sa-u fara carne :))

    • Fara foto

      Vio Reby , 19 iunie 2013

      foarte buna incercati si voi dar see you un ciolan mare de porc afumat mai mult ciolan de cat fasole.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 01 martie 2012

      Si eu am inceput saptamana de post cu fasole scazuta, e foarte buna, consistenta si e de post....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      si eu adaug usturoi

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte buna.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      delicioasa.de nota 10

    • Fara foto

      Marinela , 05 decembrie 2009

      Da , asa o pregatesc si eu , decat la urma adaug cativa catei de usturoi pisati.Da o aroma f.f.buna .Este nemaipomenita.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Foarte bună, îmi place fasolea scăzută!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Sunt sigura ca este o bunatate,dar nu am servit niciodata cu mamaliguta,cred ca este o mancare tare deliciosa.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Sunt sigura ca este o bunatate,dar nu am servit niciodata cu mamaliguta,cred ca este o mancare tare deliciosa.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Sunt sigura ca este o bunatate,dar nu am servit niciodata cu mamaliguta,cred ca este o mancare tare deliciosa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

113 voturi

Ingrediente

  • 300 g fasole (boabe mari)
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura zarzavat de ciorba
  • 1 lingura sos iute
  • 1 lingura pasta de tomate (sau un paharel de suc de rosii)
  • 50 ml ulei
  • sare
  • cimbru
  • marar si patunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

sorana

Nu se face sos cu faina de grau ca sa se ingroase?

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Cartofi noi inabusiti, cu salata de varza Cartofi noi inabusiti, cu salata de varza

Se taie cartofii în felii destul de groase. Ceapa se toaca, ardeiul si usturoiul, felii și se pun în uleiul încălzit.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Inghetata vegana Inghetata vegana

Se taie bananele in bucatele, se pun intr-o punga si se baga la congelator, timp de 2 ore. Dupa cele 2 ore, se scot si se pun in blender,

0 voturi    0 comentarii
2h 5 min
Dulciuri diverse
Ciuperci in crusta de cascaval