autor:

Fara foto

» » Retete de post

Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 noiembrie 2015

Ingrediente
400 gr fasole boabe albe mai mari, 2 linguri zarzavat, 1 ceapa, 1 morcov, 1/2 gogosar, 2 ardei kapia mari, 250 gr rosii decojite in sos tomat, sare, piper, boia de ardei dulce, 1 lingurita rasa cimbru uscat, 1/2 legatura marar verde, 1 foaie de dafin, 1 catel mare de usturoi, 3 linguri ulei, 2 linguri pasta de tomate

Dificultate: Redusa Timp: 2h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Intai de toate, spalam fasolea, pe care o alegem inainte, o punem la inmuiat in apa clocotita pentru 3-4 ore. In acest timp, schimbam o data apa, dar punem tot clocotita.
Intr-o oala punem apa, o transferam pe foc.
Cand incepe sa fiarba, dam drumul la fasolea scursa si punem zarzavatul.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba binisor, nu sa fie sfaramata, dar nici sa ramana tare.
Ardeii kapia ii coacem, ii lasam sa se raceasca. Ii decojim, ii curatam de cotor si seminte, apoi ii taiem fasii pe lung.
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mica.
Gogosarul il taiem fasiute.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa, morcovul si gogosarul, 2-3 minute.
Adaugam fasolea fiarta si scursa de zeama, amestecam.
Rosiile decojite le facem cubulete, le punem peste fasole, presaram sare, piper, boia de ardei si cimbrul uscat.
Turnam 850 ml apa clocotita, punem fasiile de ardei kapia copt si pasta de tomate.
Amestecam bine, lasam sa clocoteasca 3-4 minute.
Stingem focul, turnam tot acest amestec intr-un vas de ceramica.
Curatam usturoiul, il taiem pe jumatate, il punem deasupra si foaia de dafin rupta bucatele.
Tocam mararul verde, il presaram peste si amestecam usor cu o lingura.
Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Lasam fasolea la cuptor cam 40-45 de minute, in functie de cat de scazuta doriti sa fie. O puteti verifica cam dupa 35 de minute sa vedeti daca va place consistenta.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit.
Se serveste calda, bineinteles cu muraturi! Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

53 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
Amandina de post

Amandina de post

Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se

6 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2015

    Multumesc mult Iuliana, pentru apreciere!

  • Fara foto

    Iuliana Viorica Pavel , 24 noiembrie 2015

    minunate retete , multumim>!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 gr fasole boabe albe mai mari
  • 2 linguri zarzavat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 gogosar
  • 2 ardei kapia mari
  • 250 gr rosii decojite in sos tomat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1 catel mare de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri pasta de tomate

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult Iuliana, pentru apreciere!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca