Fasolea se alege,se spala si se pune la fiert si se schimba de doua-trei ori apa in care fierbe pentru eliminarea toxinelor.
Se arunca apa,se clateste tot cu apa calda si se pune la fiert in ultima apa impreuna cu ceapa,morcov,albitura.
Cand fasolea a fiert,se scoate din zeama intr-un castron.Zarzavaturile le puteti folosi la altceva.
Fasolea se paseaza cu mixerul sau prin sita adaugandu-se din zeama in care a fiert.Se potriveste de sare,piper si se adauga cateva linguri de ulei.Se mai bate pana se obtine consistenta dorita.Se adauga si usturoi pisat dupa gust si se amesteca in continuare.
Fasolea batuta se aseaza in farfurioare,iar deasupra se pune ceapa prajita.
Ceapa se curata,se spala,se taie marunt, se prajeste in ulei si se amesteca cu bulion sau pasta de tomate.Se poate adauga si putina boia dulce pentru culoare.
Se poate servi ca atare langa muraturi,salata de varza sau cand nu este post cu carnaciori sau alte afumaturi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii