autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Fasole boabe uscata batuta (facaluita)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 kg fasole boabe, o ceapa mica, 1 morcov potrivit, cateva felii de telina, o albitura potrivita, , usturoi dupa gust se adauga in fasolea batuta, 7-10 cepe - cu cat este mai multa cu atat este mai gustoasa, bulion sau pasta de tomate, putina boia dulce pentru culoare, ulei, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

44 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege,se spala si se pune la fiert si se schimba de doua-trei ori apa in care fierbe pentru eliminarea toxinelor.
Se arunca apa,se clateste tot cu apa calda si se pune la fiert in ultima apa impreuna cu ceapa,morcov,albitura.
Cand fasolea a fiert,se scoate din zeama intr-un castron.Zarzavaturile le puteti folosi la altceva.
Fasolea se paseaza cu mixerul sau prin sita adaugandu-se din zeama in care a fiert.Se potriveste de sare,piper si se adauga cateva linguri de ulei.Se mai bate pana se obtine consistenta dorita.Se adauga si usturoi pisat dupa gust si se amesteca in continuare.
Fasolea batuta se aseaza in farfurioare,iar deasupra se pune ceapa prajita.
Ceapa se curata,se spala,se taie marunt, se prajeste in ulei si se amesteca cu bulion sau pasta de tomate.Se poate adauga si putina boia dulce pentru culoare.
Se poate servi ca atare langa muraturi,salata de varza sau cand nu este post cu carnaciori sau alte afumaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe uscata batuta (facaluita)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciuperci ca la Panseluta si paste fainoase cu garnitura ca la Cely

Ciuperci ca la Panseluta si paste fainoase cu garnitura ca la Cely

Pregatim garnitura ca la Cely Snijec Ceapa taiata fidelute sau cuburi se pune la incins cu 2-3 linguri

19 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Ciuperci cu maioneza de post

Ciuperci cu maioneza de post

Scoatem ciupercile din cutie le scurgem in strecuratoare si le spalam putin cu apa rece,le lasam

10 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Multumesc mult pentru aprecieri si pentru umorul tau...Te pup

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Excelenta reteta de post. Frumusel si chipul de om care ti-a iesit, bine ca nu ai avut ca tema sa-l faci pe " iubitul conducator ", ca in alte vremuri cum il reprezentau de ziua " recoltei", etc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Eu o pregatesc la bleder, e mai rapid,in rest adaug aceleasi ingrediente.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Foarte gustoasa!Eu mixez o parte din legume cu fasolea.

    • Fara foto

      Anastase , 17 februarie 2010

      Am gatit pentru prima data. La gust este buna. Am adaugat mai multa sare decat trebuia, iar in plus de asta, nu stiu cum strecurati fasolea fiarta pentru ca am stat o ora si tot nu am reusit sa o trec prin sita. :) Care este secretul la acest capitol? Multumesc!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Multumesc...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Va multumesc mult...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Buna fasolica,arata bine:)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Mmm ce bine arata!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Va multumesc mult...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Foarte buna...........

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Vali ce pofta mi-ai facut.... Minunat arata fasolea ta ! Asa o fac si eu...

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Arata foarte bine.Eu mai adaug si un cartof pentru a se elimina din toxine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

44 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole boabe
  • o ceapa mica
  • 1 morcov potrivit
  • cateva felii de telina
  • o albitura potrivita
  • usturoi dupa gust se adauga in fasolea batuta
  • 7-10 cepe - cu cat este mai multa cu atat este mai gustoasa
  • bulion sau pasta de tomate
  • putina boia dulce pentru culoare
  • ulei
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult pentru aprecieri si pentru umorul tau...Te pup

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PILAF CU LEGUME