autor:

» » Prajituri

Felii cu fructe

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 30 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 30 mai 2010

Ingrediente
1 punga de ceai, 150 ml apa calda, 100 g stafide, 50 g curmale tocate, 100 g unt, 100 g zahar brun topit, 2 oua, 100 g faina, 12 migdale intregi decojite, 6 cirese glasate, taiate in jumatate, o tava de prajituri patrata cu latura de 20 cm, unsa si tapetata cu faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 160 grade Celsius. Se introduce punga de ceai intr-o cana si se adauga apa calda, stafidele si curmalele. Se amesteca bine si se lasa la infuzat timp de 10 minute.
2. Se amesteca untul si zaharul pana cand devine cremos, apoi se adauga ouale si faina. Se scot fructele din cana si se adauga in prajitura. Se amesteca bine.
3. Se rastoarna aluatul in tava unsa si tapetata. Se decoreaza cu migdale si cu cirese confiate.
4. Se coace in cuptor timp de 25-30 minute. Se lasa la racit si se taie in bucati.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Felii cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Felii cu frisca si fructe

Felii cu frisca si fructe

Separati albusurile de galbenusuri, bateti albusurile spuma tare, adaugati praful de copt, continuati

10 voturi    16 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Merita incercata !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Foarte buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 punga de ceai
  • 150 ml apa calda
  • 100 g stafide
  • 50 g curmale tocate
  • 100 g unt
  • 100 g zahar brun topit
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 12 migdale intregi decojite
  • 6 cirese glasate
  • taiate in jumatate
  • o tava de prajituri patrata cu latura de 20 cm
  • unsa si tapetata cu faina

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu frisca si capsuni