Felii cu fructe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 punga de ceai
  • 150 ml apa calda
  • 100 g stafide
  • 50 g curmale tocate
  • 100 g unt
  • 100 g zahar brun topit
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 12 migdale intregi decojite
  • 6 cirese glasate, taiate in jumatate
  • o tava de prajituri patrata cu latura de 20 cm, unsa si tapetata cu faina

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 160 grade Celsius. Se introduce punga de ceai intr-o cana si se adauga apa calda, stafidele si curmalele. Se amesteca bine si se lasa la infuzat timp de 10 minute.

2. Se amesteca untul si zaharul pana cand devine cremos, apoi se adauga ouale si faina. Se scot fructele din cana si se adauga in prajitura. Se amesteca bine.

3. Se rastoarna aluatul in tava unsa si tapetata. Se decoreaza cu migdale si cu cirese confiate.

4. Se coace in cuptor timp de 25-30 minute. Se lasa la racit si se taie in bucati.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise