FELII DE BEZEA SI GEM

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt blat:-200gr faina,-200 gr unt,-2 oua,-200 gr zahar pudra,-2 pliculete zahar vanilat,- sare
  • pt bezea:-1 borcan gem de prune(sau altceva de preferinta),-200 gr nuci,-250gr zahar,-4 albusuri,1ling esenta de rom, sare.

Mod de preparare

Blatul:

Freci galbenusurile cu zaharul si untul. Pui apoi faina,sarea,albusurile batute spuma si torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit dar nu definitiv.

Bezeaua:

Bati albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugi treptat zaharul si bati in continuare pana obtii bezeaua. Cand este aproape coapta prajitura o scoti o ungi cu gem ,presari nuca macinata amestecata cu esenta de rom si intinzi bezeaua.

Dai din nou prajitura la cuptor 15min la foc mic. Lasi sa se raceasca in tava apoi o tai felii. Pofta buna va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise