FELII DE BISCUITI SI ZMEURA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
FELII DE BISCUITI SI ZMEURA

Ingrediente

  • (pentru 10 felii):
  • 2 pachete praf de budinca de vanilie,
  • 8 linguri zahar,
  • 5 linguri lichior de portocale,
  • 8dl.lapte,
  • 200g.zmeura congelata,
  • 200g. biscuiti (cu unt),
  • 200g.frisca;

Mod de preparare

1.Continutul celor doua pachete de budinca de vanilie se amesteca cu 8 linguri zahar ,cu lichiorul de portocale si cu 5 linguri de lapte rece si se are grija sa nu se faca cocoloase.Restul de lapte se pune la fiert , se ia de pe foc, se adauga budinca dizolvata , se amesteca si se pune din nou la fiert.Se fierbe cca.1 minut si , luandu-se de pe foc, se lasa putin sa se raceasca.

2.Din cantitatea de zmeura , se lasa deoparte cateva fructe pentru ornat, restul se toaca cu un cutit ascutit.

3.Se captuseste cu folie de aluminiu o forma de chec,in care se pun,alternandu-se budinca,presarata cu zmeura, si biscuitii.Deasupra trebuie sa fie biscuiti.Se pune forma in frigider cca. 1 ora.

3.Frisca se bate .Se rastoarna prajitura de biscuiti din forma de chec si se imbraca in frisca.Se orneaza cu zmeura .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise