autor:

Fara foto

» » Aperitive

Felii de cartofi delicioase

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
1 cartof dulce, in greutate de aproximativ 225 g, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de sos condimentat cumparat de la magazin, 4 linguri de maioneza, 1 lingura de sos de rosii

Dificultate: Medie Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste in prealabil cuptorul la 200 grade Celsius. Decojeste si spala cartoful dulce. Taie cartoful in jumatate si apoi fiecare jumatate in 4 felii. Pune feliile intr-un castron.
2. Toarna uleiul de masline peste cartofi, apoi stropeste cu sosul condimentat. Amesteca cu mainile cartofii in ulei si sos pana sunt bine unsi. Asaza feliile intr-o tava de copt care nu lipeste. Se da la cuptor timp de 30 de minute, pana cand se formeaza o crusta.
3. Intre timp, asaza maioneza cu lingura intr-un castron mic. Amesteca sosul de rosii. Raceste la frigider.
4. Scoate tava din cuptor. Lasa sa se raceasca usor si apoi asaza feliile intr-un castron.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de cartofi delicioase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Risotto cu ceapa verde

Risotto cu ceapa verde

Ceapa verde se curata si se spala, se taie marunt, inclusiv partea verde, apoi se caleste in uleiul

3 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive
Cosulete cu legume si ceapa rosie

Cosulete cu legume si ceapa rosie

1Se prepara din faina amestecata cu margarina sau untul moale,sare si oul batut,un aluat omogen care

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Cred ca este foarte bun!

Dificultate

Medie

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cartof dulce
  • in greutate de aproximativ 225 g
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de sos condimentat cumparat de la magazin
  • 4 linguri de maioneza
  • 1 lingura de sos de rosii

Raporteaza reteta

ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Crochete de cartofi cu branza