autor:

Fara foto

» » Aperitive

Felii de cartofi delicioase

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
1 cartof dulce, in greutate de aproximativ 225 g, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de sos condimentat cumparat de la magazin, 4 linguri de maioneza, 1 lingura de sos de rosii

Dificultate: Medie Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste in prealabil cuptorul la 200 grade Celsius. Decojeste si spala cartoful dulce. Taie cartoful in jumatate si apoi fiecare jumatate in 4 felii. Pune feliile intr-un castron.
2. Toarna uleiul de masline peste cartofi, apoi stropeste cu sosul condimentat. Amesteca cu mainile cartofii in ulei si sos pana sunt bine unsi. Asaza feliile intr-o tava de copt care nu lipeste. Se da la cuptor timp de 30 de minute, pana cand se formeaza o crusta.
3. Intre timp, asaza maioneza cu lingura intr-un castron mic. Amesteca sosul de rosii. Raceste la frigider.
4. Scoate tava din cuptor. Lasa sa se raceasca usor si apoi asaza feliile intr-un castron.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de cartofi delicioase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cum se fierbe porumbul

Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate( pentru Ade)

Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate( pentru Ade)

Ridichile se curata de coaja si se spala. Se taie in functie de marime in sferturi sau optima si

11 voturi    4 comentarii
48h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Cred ca este foarte bun!

Dificultate

Medie

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cartof dulce
  • in greutate de aproximativ 225 g
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de sos condimentat cumparat de la magazin
  • 4 linguri de maioneza
  • 1 lingura de sos de rosii

Raporteaza reteta

ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Bilute de cartofi