autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Felii de pepene fursecuri

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2011

Ingrediente
-300 gr untura de porc netopita, -300 gr zahar tos, -2 oua, -o lingura de otet, -un praf de sare, -esenta de vanilie, -faina cam 600 gr pentru un aluat virtos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol punem untura netopita si zaharul.

Amestecam bine, sa iasa ca o crema,apoi adaugam ouale, amestecam bine pana se incorporeaza si pe urma, otetul si vanilia si daca ne place putem adauga si caoaja rasa de lamaie.Incorporam si faina cu praful de sare si framantam bine. Dupa ce l-am terminat de framantat il acoperim cu o folie alimentara si il punem pentru 30 de min.la frigider.

Pentru ca fursecurile sa iasa mai fine se poate pune in loc de zahar tos,zahar pudra.Dupa ce aluatul a stat la rece,il impartim in trei (eu l-am impartit in 4 pentru ca am facut si fursecuri simple cu posul) prima parte sa fie cea mai mare,pe care o vom colora in rosu (cu zeama de sfecla} Celelalte doua parti sa fie cam la fel.Una o coloram cu verde{cu zeama de spanac),iar cea dea treia o lasam alba.

Eu,din comoditate am folosit coloranti din comert.

Pe masa de lucru, intindem o folie alimentara.

O presaram cu faina si pe ea vom intinde aluatul verde, intr-o foaie nu prea subtire.Separat intindem si foaia alba tot pe o folie,aproximativ cat cea verde.

Cu ajutorul foliei, sa nu se rupa foaia de aluat, o luam si o punem peste foaia verde. Presam usor cu palmele. Peste cele doua foi vom pune aluatul rosu ,facut rulou.

Eu am gresit si am facut foile, verde si alb,prea late.Ar trebui facut doar cat sa imbrace ruloul rosu, fara sa suprapunem marginele.Cu ajutorul foliei, am rulat usor, ca pe salamul de biscuiti.Am desfacut folia si cu un cutit foarte bine ascutit ,am taiat rondele, pe care le-am taiat pe dindoua.Si asa am obtinut doua felii de pepene,fara samburi!

Acum o sa punem samburi din seminte de chimen.

Oauuuu,ce migaleala! Va dati seama, sa iei fiecare samanta in parte?

Parca eram in bancul cu manusile de box! Pana la urma,le-am facut, punand pe marginea fiecarei felii, semintele care lipseau!

Am pus intr-o tava doar presarata cu faina si le-am dat la cuptorul incins ,la foc mediu (sa nu se rumeneasca deloc,sa ramina culorile)Cam 20 de min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de pepene fursecuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec

Chec

1.Se separa ouale (albusul de galbenus), la albus se adauga sarea, se bat bine cu mixerul sau telul

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Papanasi cu branza de vaci si smantana

Papanasi cu branza de vaci si smantana

Se amesteca branza de vaci cu ouale,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,zahar si sare,se adauga

44 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marya Marya Bogdan , 09 noiembrie 2013

    bine arata dar si bune cred ca sant am sa le fac si eu fetitele mele

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • -300 gr untura de porc netopita
  • -300 gr zahar tos
  • -2 oua
  • -o lingura de otet
  • -un praf de sare
  • -esenta de vanilie
  • -faina cam 600 gr pentru un aluat virtos

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cozonac domnesc: pas cu pas