Felii de pepene fursecuri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Felii de pepene fursecuri

Ingrediente

  • -300 gr untura de porc netopita
  • -300 gr zahar tos
  • -2 oua
  • -o lingura de otet
  • -un praf de sare
  • -esenta de vanilie
  • -faina cam 600 gr pentru un aluat virtos

Mod de preparare

Intr-un bol punem untura netopita si zaharul.

Amestecam bine, sa iasa ca o crema,apoi adaugam ouale, amestecam bine pana se incorporeaza si pe urma, otetul si vanilia si daca ne place putem adauga si caoaja rasa de lamaie.Incorporam si faina cu praful de sare si framantam bine. Dupa ce l-am terminat de framantat il acoperim cu o folie alimentara si il punem pentru 30 de min.la frigider.

Pentru ca fursecurile sa iasa mai fine se poate pune in loc de zahar tos,zahar pudra.Dupa ce aluatul a stat la rece,il impartim in trei (eu l-am impartit in 4 pentru ca am facut si fursecuri simple cu posul) prima parte sa fie cea mai mare,pe care o vom colora in rosu (cu zeama de sfecla} Celelalte doua parti sa fie cam la fel.Una o coloram cu verde{cu zeama de spanac),iar cea dea treia o lasam alba.

Eu,din comoditate am folosit coloranti din comert.

Pe masa de lucru, intindem o folie alimentara.

O presaram cu faina si pe ea vom intinde aluatul verde, intr-o foaie nu prea subtire.Separat intindem si foaia alba tot pe o folie,aproximativ cat cea verde.

Cu ajutorul foliei, sa nu se rupa foaia de aluat, o luam si o punem peste foaia verde. Presam usor cu palmele. Peste cele doua foi vom pune aluatul rosu ,facut rulou.

Eu am gresit si am facut foile, verde si alb,prea late.Ar trebui facut doar cat sa imbrace ruloul rosu, fara sa suprapunem marginele.Cu ajutorul foliei, am rulat usor, ca pe salamul de biscuiti.Am desfacut folia si cu un cutit foarte bine ascutit ,am taiat rondele, pe care le-am taiat pe dindoua.Si asa am obtinut doua felii de pepene,fara samburi!

Acum o sa punem samburi din seminte de chimen.

Oauuuu,ce migaleala! Va dati seama, sa iei fiecare samanta in parte?

Parca eram in bancul cu manusile de box! Pana la urma,le-am facut, punand pe marginea fiecarei felii, semintele care lipseau!

Am pus intr-o tava doar presarata cu faina si le-am dat la cuptorul incins ,la foc mediu (sa nu se rumeneasca deloc,sa ramina culorile)Cam 20 de min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise