autor:

Trif_Salomeea

» » Dulciuri diverse

Ferrero Rocher

Autor: Trif_Salomeea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Trif_Salomeea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2016

Ingrediente
100g foi de napolitane, 300g nutella(cumparati un borcan sanatos de Nutella ca sigur nu va mai ramanea:)) ), 250g alune de padure (prajite si decojite), 250g ciocolata cu lapte sau cu nuci

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Ferrero rocher,o combinatie divina intre napolitane,alune si ciocolata fina,care ma rasfata dupa fiecare muscatura.
Nimic nu se compara cu originalul dar imi permit de data aceasta sa spun si ca nimic nu se compara cu prajiturile de casa! Sunt sigura ca bomboanele ferrero rocher sunt la inima oricui si de ce sa nu incercam sa le pregatim chiar noi? Eleganta lor va incanta musafirii si tare bine vor arata pe masa voastra :).
P.S.Va spun sincer ca decat sa imi tot aud :"Vaai cate bomboane dinastea mai mananci?Ai mancat deja 5 mai lasa si la altii!",m-am gandit sa fac o bomboana "implinita",de dimensiuni mai maricele ca sa pot spune apoi:"Am mancat doar una" (cat 3 la un loc desigur:)) ).




Incepem prin a sfaramita napolitanele.Intr-un bol punem napolitanele sfaramitate impreuna cu nutella si 50g alune macinate si amestecam bine pana cand aluatul se poate modela usor(la nevoie mai adaugati nutella).
Ne umezim mainile in apa rece si formam bilute (puteti urma exemplul meu de marime a bilutelor,nu veti regreta:-" ) in care asezam o aluna in mijloc urmand ca apoi sa modelam in continuare biluta.Trecem bilutele apoi prin restul de alune macinate(200g) si le asezam pe o farfurie cu folie alimentara si le lasam la frigider 10 minute. Cat bilutele stau la frigider topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu 50ml frisca lichida. Dupa ce ciocolata s-a racit putin adaugam si restul de alune macinate (ramase dupa tavalirea bilutelor) si amestecam.Scoatem bilutele din frigider si le trecem prin ciocolata cu alune urmand ca apoi sa le lasam din nou la rece pese noapte sau pana cand ciocolata s-a racit.Bucurati-va de un adevarat rasfat! Cat bilutele stau la frigider topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu 50ml frisca lichida. Dupa ce ciocolata s-a racit putin adaugam si restul de alune macinate (ramase dupa tavalirea bilutelor) si amestecam.Scoatem bilutele din frigider si le trecem prin ciocolata cu alune urmand ca apoi sa le lasam din nou la rece pese noapte sau pana cand ciocolata s-a racit.Bucurati-va de un adevarat rasfat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu prune

Tarta cu prune

Amesteci galbenusurile cu zaharul pana se dizolva, adaugi smantana si uleiul, faina, praful de copt

6 voturi    5 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Incepem cu crema: Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 100g foi de napolitane
  • 300g nutella(cumparati un borcan sanatos de Nutella ca sigur nu va mai ramanea:)) )
  • 250g alune de padure (prajite si decojite)
  • 250g ciocolata cu lapte sau cu nuci

Raporteaza reteta

Retete
de Trif_Salomeea
Milkshake cu Oreo

Milkshake cu Oreo

Eu zic sa dublati,ba chiar sa triplati ingredientele,asa, ca sfat:)). In blender punem biscuitii

5 voturi    0 comentarii
30 min
Bauturi
Sandwich cu crispy strips

Sandwich cu crispy strips

"Eiii ca buna e la gust!"-si chiar este! Cu lipii in frigider ti-e pofta de o shaorma dar

2 voturi    0 comentarii
40 min
Sandviciuri
Crispy Strips

Crispy Strips

Seamana muult cu cele de la KFC,dar nu sunt cele originale. Ale mele sunt (dupa cum zice Thomas)

6 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
fursec spritat cu vanilie