Puneti bucatile de zahar cu cateva picaturi de apa intr-o forma cu peretii detasabili, lasati zaharul sa se caramelizeze la foc potrivit, inclinand mereu forma. Tineti-o apoi 20 de minute la congelator.
Incingeti cuptorul la 170gr.. Frecati bine zaharul pudra cu 2 oua intregi si 3 galbenusuri, punand cele 3 albusuri deoparte. Adaugati urda si coaja rasa de lamaie si amestecati bine. Incorporati rachiul de fructe si siropul de migdale si amestecati din nou.
Bateti cele 3 albusuri spuma, cu un varf de cutit de sare, incorporati spuma, usor, in aluat si varsati aluatul in forma cu zahar caramelizat.
Dati prajitura 40 de minute la cuptor si serviti-o rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii