Incingeti cuptorul la 180°C, ungeti cu unt o forma de tarta si lasati-o sa stea la rece.
Curatati portocala de coaja si taiati coaja fasii subtiri. Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma, cu un varf de cutit de sare.
Frecati - intr-un castron - galbenusurile cu 300 g zahar, pana ce incep sa se albeasca. Adaugati urda, jumatate din fasiile de coaja de portocala si rachiul si amestecati usor, fara sa le bateti. Incorporati cu grija spuma de albusuri si turnati compozitia in forma unsa. Dati-o 30 de minute la cuptor, controland mereu suprafata, sa nu se arda.
Intre timp, puneti intr-o craticioara restul de zahar si de fasii de coaja de portocala, acoperite cu apa rece, si lasati-le sa fiarba 20 de minute la foc potrivit, amestecand din vreme in vreme. Scoateti prajitura din cuptor si, cand s-a racit putin (sa fie calduta) si inainte de-a o scoate din tava, presarati deasupra coaja de portocala confiata si serviti-o rece.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii