autor:

dicarmencitta1957

» » Aperitive

Ficatei de pasare inveliti in bacon.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Ingrediente
1 kg ficatei de pui., 15 sau 20 de felii de bacon., 1 kg cartofi pentru fiert., 100 gr unt(pentru piureul de cartosi)., 50 ml lapte dulce., sare, de palmier si cateva frunzulite de menta pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Punem cartofii la fiert pentru piureu.Spalam ficateii de pasare si ii punem intr-o strecuratoare la scurs.Dupa ce s-au scurs luam fiecare bucata de ficat si o infasuram in bacon pe care o vom prinde cu o scobitoare sau doua,depinde cat de mare este bucata.Pregatim tigaia in care prajim ficateii,uleiul trebuie sa fie deja incins.Dupa ce i-am prajit pe ambele parti(cate 2 minute pe fiecare parte) ii punem intr-un vas de yenna si ii vom baga la cuptor pentru 10 sau 15 minute.Asa ficateii isi vor lasa in vas surplusul de ulei.Pregatim piurel de cartofi, adaugand lapte si putin unt.Este o mancare tare gustoasa si alaturi putem servi o salata de castraveti acri si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare inveliti in bacon." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Morcovi inveliti in sunca

Morcovi inveliti in sunca

Se aleg morcovi subtiri si mici se pun la fiert, cand sunt gata se scot. Se invelesc in sunca si

13 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu carne
Piftelute marinate

Piftelute marinate

Carnea se da de 2 ori pe masina, se incorporeaza ceapa si painea muiata ,oua,sare, piper, ienibahar... Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

    Carmen, te felicit! Tot ce faci tu arată super! Ai mare răbdare în bucătărie.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

    Frumoasa prezentare.Si eu fac des,sunt foarte buni.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

    este foarte buna reteta,dar eu prefer sa nu folosesc ulei de palmier,am citit ca ar fi toxic pentru organism,cel putin cel care se gaseste la noi in comert.felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...Acest preparat este preferatul meu de ani de zile si il pregatesc cu mare placere...

    • Fara foto

      mariana_bondoc , 07 august 2009

      Chiar asa este tare buna si pentru prezentare 10,pentru aspect 10,si pentru reteta 10.Felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Aspect 10, prezentare 10,totul de nota 10, desigur.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pui.
  • 15 sau 20 de felii de bacon.
  • 1 kg cartofi pentru fiert.
  • 100 gr unt(pentru piureul de cartosi).
  • 50 ml lapte dulce.
  • sare, de palmier si cateva frunzulite de menta pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Carmen, te felicit! Tot ce faci tu arată super! Ai mare răbdare în bucătărie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu broccoli si piept de pui