autor:

Camelia Grosu

» » Dulciuri diverse

Fidea de orez cu lapte

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2011

Ingrediente
-2 litri de lapte, -1 pachet de fidea de orez (200g), -4 pachetele de zahar vanilat, -1 fiola de esenta de rom, -9 linguri cu varf de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele. Cand este cald se pune zaharul vanilat si zaharul si se lasa sa fiarba un pic. Se stinge focul si se pune fideaua sfaramata in mana. Se pune esenta de rom si se lasa 15-20 de minute ca sa se inmoaie fideaua, dupa care se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fidea de orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cacao si stafide

Chec cu cacao si stafide

Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare si le da deoparte. Untul, de la temperatura

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Usor de preparat si delicioasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Bun, aromat, usor!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Waw ! Cami draga mea...mi-ai adus aminte de copilarie...ce bunatate *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      si noua ne place mult....hmmm ce bun e!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • -2 litri de lapte
  • -1 pachet de fidea de orez (200g)
  • -4 pachetele de zahar vanilat
  • -1 fiola de esenta de rom
  • -9 linguri cu varf de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

14 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

16 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sosuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Usor de preparat si delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si zmeura