autor:

husni

» » Dulciuri diverse

FIGARO

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Ingrediente
250 grame faina, 100 grame zahar pudra, 4 galbenusuri, 140 grame unt sau margarina(ce ai), coaja de lamiie, un virf cutit bicarbonat, 3 linguri cu virf dulceata., , Glazura, 4 albusuri, 200 grame zahar tos, niste zeama de lamiie, 150 grame nuci macinate., , Preparare:, 250 grame faina, 100 grame zahar pudra, 4 galbenusuri, 140 grame unt sau margarina(ce ai), coaja de lamiie, un virf cutit bicarbonat, 3 linguri cu virf dulceata., , GLAZURA:, 4 albusuri, 200 grame zahar tos, niste zeama de lamiie, 150 grame nuci macinate.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca bine untul cu zaharul pudra, apoi se pun galb. coaja lamiie, bicarbonatul stins in putina zeama de lamiie sau putin otet, amestecindu-se dupa fiecare ingredient.La sfirsit se pune faina(se poate pune cam 1/2 lingurita praf de copt-eu pun). Se mesteca bine. Se pune intr-o tava unsa cu marg. sau unt si tapetata cu faina. Se intinde bine in tava.Peste aluat se intinde gemul, apoi se pune glazura, facuta asa: albusurile se bat bine, se adauga zaharul tos si sucul de lamiie; se bate din nou f. bine. La sfirsit se incorporeaza nucile. Cred ca stiti ca atunci cind punem nuca, se amesteca usor de sus in jos, cu lingura de lemn(in nici un caz nu cu aparatul cu care am batut albusurile).Se da prajitura la cuptorul incins dinainte, cam 40 minute, pina se coloreaza glazura ,putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "FIGARO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Pregatesc si eu aceasta reteta. Eu folosesc 6 oua. La coca pun 5 galbenusuri si un ou intreg, zahar 1/4 kg, coaja rasa de lamaie si sting praful e copt cu zeama de lamaie. Peste coca pun 1 borcan de 250-300g de gem de caise sau piesici. Este prima prajitura pe care am incercat-o si mi-a iesit f bine. E delicioasa!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Foarte bun,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 250 grame faina
  • 100 grame zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 140 grame unt sau margarina(ce ai)
  • coaja de lamiie
  • un virf cutit bicarbonat
  • 3 linguri cu virf dulceata.
  • Glazura
  • 4 albusuri
  • 200 grame zahar tos
  • niste zeama de lamiie
  • 150 grame nuci macinate.
  • Preparare:
  • 250 grame faina
  • 100 grame zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 140 grame unt sau margarina(ce ai)
  • coaja de lamiie
  • un virf cutit bicarbonat
  • 3 linguri cu virf dulceata.
  • GLAZURA:
  • 4 albusuri
  • 200 grame zahar tos
  • niste zeama de lamiie
  • 150 grame nuci macinate.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Foarte bun,felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cornulete in doua straturi