autor:

mariana scarlat

» » Prajituri

Figaro Dobroiu

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
- 6 ouă, - 1/2 kg de zahăr, - 1 pachet margarină, - 1/2 kg făină, - 1 lămâie, - 1 borcan de gem(caise sau piersici), - 150-200g nuci (80 de nuci), - un praf de copt(sau amoniac)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg. Se bat bine, apoi se adaugă făina, praful de copt stins cu zeamă de lămîie şi coaja rasă de lămâie. Se unge o tavă cu unt sau margarina şi se intinde coca în ea cu mâna. Peste cocă se întinde gemul.(Dacă este prea gros se subţiză cu un pic de apă). Albuşurile se bat spumă, se adaugă şi restul de zahăr şi se mai bate puţin, la sfârşit se încorporează şi nucile.
Această compoziţie se pune peste gem şi se bagă tava la
cuptor. Când este gata, cine doreşte poate să-i pună şi glazură.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Figaro Dobroiu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi si doua creme

Prajitura cu foi si doua creme

Pentru foi, punem zaharul la caramelizat intr-o craticioara la foc mic si mestecam in el sa nu se

54 voturi    19 comentarii
50 min
Prajituri
Banane cu vin

Banane cu vin

In vin se adauga zaharul si scortisoara,dupa care se pune la incalzit.Cand s-a infierbantat,se adauga

11 voturi    19 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    O prajitura buna.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 6 ouă
  • - 1/2 kg de zahăr
  • - 1 pachet margarină
  • - 1/2 kg făină
  • - 1 lămâie
  • - 1 borcan de gem(caise sau piersici)
  • - 150-200g nuci (80 de nuci)
  • - un praf de copt(sau amoniac)

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri
Pastele lui Alex

Pastele lui Alex

Se fierb pastele în ap cu sare după instrucţiunile de pe pachet. Se spală şi se pun la scurs

3 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O prajitura buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu lamaie Chec cu lamaie

Mixez 3 oua bine, apoi adaug 220 gr zahar in ploaie si mixez pana se topeste zaharul. Apoi adaug zeama de lamaie, mixez bine (dupa fiecare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem Prajitura cu gem

Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale. Amestecati bine cu un tel sau mixer. Adaugati apoi faina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si bezea( sau cu branza dulce)