autor:

mariana scarlat

» » Prajituri

Figaro Dobroiu

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
- 6 ouă, - 1/2 kg de zahăr, - 1 pachet margarină, - 1/2 kg făină, - 1 lămâie, - 1 borcan de gem(caise sau piersici), - 150-200g nuci (80 de nuci), - un praf de copt(sau amoniac)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg. Se bat bine, apoi se adaugă făina, praful de copt stins cu zeamă de lămîie şi coaja rasă de lămâie. Se unge o tavă cu unt sau margarina şi se intinde coca în ea cu mâna. Peste cocă se întinde gemul.(Dacă este prea gros se subţiză cu un pic de apă). Albuşurile se bat spumă, se adaugă şi restul de zahăr şi se mai bate puţin, la sfârşit se încorporează şi nucile.
Această compoziţie se pune peste gem şi se bagă tava la
cuptor. Când este gata, cine doreşte poate să-i pună şi glazură.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Figaro Dobroiu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Brioșe cu vanilie - fără gluten

Brioșe cu vanilie - fără gluten

Incepem prin a mixa untul cu zaharul pina devine spumă, adaugăm esenta de vanilie și apoi ouăle

1 vot    3 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu crema de unt

Prajitura cu crema de unt

Jumatate din cantitatea de zahar, adica 100 g se caramelizeaza intr-un vas si se stinge cu 75 ml

21 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    O prajitura buna.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 6 ouă
  • - 1/2 kg de zahăr
  • - 1 pachet margarină
  • - 1/2 kg făină
  • - 1 lămâie
  • - 1 borcan de gem(caise sau piersici)
  • - 150-200g nuci (80 de nuci)
  • - un praf de copt(sau amoniac)

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri
Pastele lui Alex

Pastele lui Alex

Se fierb pastele în ap cu sare după instrucţiunile de pe pachet. Se spală şi se pun la scurs

3 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O prajitura buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pasta de jeleu