autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Figurine din padispan

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Ingrediente
Pt pandispan avem nevoie de: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, un praf de sare, 1 vanilie, 1/2 plic praf de copt. Se foloseste tava de la aragaz sa nu obtinem un pandispan prea gros., Pt decorat avem nevoie de vreo 4 cuburi de ciocolata menaj si nuca de cocos colorata., Ciocolata se topeste pe foc si pt fiecare cub de ciocolata adaugam 1 lingura de apa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Separam albusul de galbenus. Intrun vas adaugam albusurile, punem un praf de sare, batem pana obtinem spuma. Adaugam praful de copt, batem spuma inca un minut, apoi se adauga in ploaie zaharul, vanilia si batem bine spuma pana se topeste tot zaharul. Adaugam galbenusele amestecam usor, apoi punem faina in ploaie, se omogenizeza usor. Turnam pandispanul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit (la cuptorul meu cam 20 min). Lasam blatul copt la racit (al meu a ramas pana ziua urmatoare). Cu diferite forme de fursecuri, am taiat blatul, l-am dat prin ciocolata topita, apoi prin nuca de cocos colorata. Se tavalesc rapid sa nu se inchege ciocolata. Cam asta am obtinut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Figurine din padispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos deshidratata

Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos deshidratata

Se topeste ciocolata la bain marin impreuna cu untul apoi se adauga si cele 50 g zahar pudra,se amesteca

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura Kotányi

Prajitura Kotányi

Intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins

16 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 28 ianuarie 2010

    Mai avem...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Arata minunat...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Foarte frumos arata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Mari, Cristiana m-a ajutat sa le ornez, a fost desigur incantata, o sa pun poze pe forum. Carmen sa sti ca sunt si bune, ai dreptate.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Foarte frumos prezentate,sunt sigura ca sunt delicioase.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Mariela, foarte frumoase figurinele tale! Nepoţii tăi au fost încântaţi?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pt pandispan avem nevoie de: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 1 vanilie
  • 1/2 plic praf de copt. Se foloseste tava de la aragaz sa nu obtinem un pandispan prea gros.
  • Pt decorat avem nevoie de vreo 4 cuburi de ciocolata menaj si nuca de cocos colorata.
  • Ciocolata se topeste pe foc si pt fiecare cub de ciocolata adaugam 1 lingura de apa.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena

Mai avem...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nectarine si caramel