autor:

Doina  Varga

» » , Fripturi, Mancaruri cu peste

File de pangasius picant la gratar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
750-800 g file de pangasius, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita condimente pentru peste, 1 lingurita miere de albine, 1/2 lingurita boia iute, 1/2 lingurita cimbru uscat, 1 lingura otet balsamic, 1 lingurita usturoi granulat, 1 lamaie, cateva fire de patrunjel, 1 lingurita ketchup, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se condimenteaza fileurile de peste cu o marinata preparata din toate condimentele si zeama de la o jumatate de lamaie. Lasati-le sa stea la marinat cel putin 15 minute. Ideal este sa le lasati cateva ore inainte de a le prepara. Taiati fileurile in bucati.
Puneti fiecare bucata de fileu pe cate o bucata de folie alimentara de aluminiu care sa depaseasca cu cativa cm pestele. Indoiti folia in sus, de jur imprejur ca sa nu scurga sucurile din peste. Lasati sa stea pe gratar, la foc mic, 10 minute. Dati apoi focul mai mare si mai lasati sa se rumeneasca inca 5-8 minute, dupa preferinta.
Asezati bucatile de peste frumos rumenite pe un platou, apoi indepartati cu grija folia in asa fel incat toate sucurile din peste sa se scurga in platou. Stropiti totul cu zeama de la o jumatate de lamaie si garnisiti cu feliute subtiri de lamaie, fire de patrunjel verde, feliute de usturoi. Se serveste ca atare sau cu cartofi natur, sos de usturoi, mujdei, saramura, mamaliguta, etc.
Este usor de preparat si mai ales gustos. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pangasius picant la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sardina la grill (gratar) in saramura

Sardina la grill (gratar) in saramura

Se curata pestele de mate,intestine,se taie capetele,se spala si se zvanta... Se amesteca condimentele

12 voturi    10 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Pestele se tine in apa la desarat de la 2 ore pana la o noapte intreaga , in functie de cat de sarat

11 voturi    8 comentarii
4h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 750-800 g file de pangasius
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita condimente pentru peste
  • 1 lingurita miere de albine
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lamaie
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 lingurita ketchup
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

E o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste la cuptor