File de pangasius picant la gratar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
File de pangasius picant la gratar

Ingrediente

  • 750-800 g file de pangasius
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita condimente pentru peste
  • 1 lingurita miere de albine
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lamaie
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 lingurita ketchup
  • sare, piper

Mod de preparare

Se condimenteaza fileurile de peste cu o marinata preparata din toate condimentele si zeama de la o jumatate de lamaie. Lasati-le sa stea la marinat cel putin 15 minute. Ideal este sa le lasati cateva ore inainte de a le prepara. Taiati fileurile in bucati.

Puneti fiecare bucata de fileu pe cate o bucata de folie alimentara de aluminiu care sa depaseasca cu cativa cm pestele. Indoiti folia in sus, de jur imprejur ca sa nu scurga sucurile din peste. Lasati sa stea pe gratar, la foc mic, 10 minute. Dati apoi focul mai mare si mai lasati sa se rumeneasca inca 5-8 minute, dupa preferinta.

Asezati bucatile de peste frumos rumenite pe un platou, apoi indepartati cu grija folia in asa fel incat toate sucurile din peste sa se scurga in platou. Stropiti totul cu zeama de la o jumatate de lamaie si garnisiti cu feliute subtiri de lamaie, fire de patrunjel verde, feliute de usturoi. Se serveste ca atare sau cu cartofi natur, sos de usturoi, mujdei, saramura, mamaliguta, etc.

Este usor de preparat si mai ales gustos. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise