Flan de branza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g branza de vaci
  • 5 lg zahar
  • 1/2 lamaie
  • 3 foi gelatina
  • 150 ml smanatana
  • 100 g morcovi
  • 100 ml apa
  • 50 g martipan
  • 50 g suc de portocale sau de morcovi

Mod de preparare

Branza de vaci, zaharul, coaja rasa de lamaie si putin suc, dupa gust, se amesteca omogen. Se incalzeste gelatina inmuiata intr-o tigaie, se adauga 2 lg de branza, apoi amestecand continuu, se pune toata branza.

Se bate smanatana pt a obtine frisca si se incorporeaza in branza. Se spala cu apa rece pentru forme individuale si se umplu cu amestecul de branza. Se pun la frigider acoperite, pt minimum 3-4 ore.

Se curata morcovii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa. Se pastreaza cateva cubulete de morcovi, restul se amesteca cu martipanul si cu sucul de morcovi sau de portocale si se paseaza cu mixerul. Inainte de servire, se tin formele putin in apa fiarta, apoi se rastoarna pe farfurie. Se serveste cu sosul de martipan si se orneaza cu cateva bucatele de morcovi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise