Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar de la cealalta se razuieste coaja.
Laptele se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Se pune la foc pana ajunge in punctual de fierbere. Se strecoara laptele. (optional ) Intr-un alt vas se sparg ouale, se adauga 150 g zahar si se freaca pana nu se mai simte zaharul.
Se toarna laptele cald incet amestecind continuu. Punem lichidul în forme antiadezive unse cu unt.
Se pun formele intr-o tava, se toarna sub ele o cana cu apa rece si le dam la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 20-30 minute.
Coaja de la o portocala se opareste doua minute in 100 ml apa clocotita, scoatem coaja de acolo si in apa aceea stoarcem sucul de la cele doua portocale si adaugam zaharul ramas. Acest amestec se pune la foc timp de 5 minute, dupa care il lasam la racit.
Scoatem din cuptor flanul si il lasam si pe el sa se raceasca. Inainte de a-l scoate din forme, dam cu lama cutitului pe peretele vasul sa desprindem compozitia si turnam totul pe o farfurie.
Peste, punem sirop si servim
Este foarte bine daca il puneti pentru cateva ore la frigider, va fi si mai bun.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii