autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Flanuri cu pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente: 4 pere mari, , 1 lingura de suc de lamaie, , 50 g faina alba, , 3 oua, , 50 g zahar tos, , 450 ml lapte, , 40 g unt, , 1 lingura de zahar praf, , 1/2 praf de scortisoara, , 1 praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati perele de coaja, taiati-le in doua, scoateti-le casuta cu samburi, puneti-le cu fata in jos si taiati-le in felii. Luati o forma rotunda (cu diametrul de 23 cm), ungeti-o cu jumatate din unt si aranjati feliile de para, in forma de cerc. Stropiti-le cu suc de lamaie. · Bateti ouale cu zaharul tos, pana ce amestecul se inalbeste. Adaugati faina, scortisoara, sarea si amestecati bine. ¸ Adaugati laptele fierbinte si varsati compozitia peste pere. Puneti deasupra restul de unt, taiat bucatele. ¹ Varati prajitura in cuptorul incalzit dinainte si lasati-o la copt 35 de minute. Suprafata trebuie sa fie aurie. Presarati deasupra zaharul pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flanuri cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Valurile Dunarii"

blat- *Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care se adauga uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Tort Camasa Liviu

Tort Camasa Liviu

Preparare: Se prepara crema caramel astfel: se pune intr-un vas de plastic 1 pahar cu lapte ,

8 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 pere mari
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 50 g faina alba
  • 3 oua
  • 50 g zahar tos
  • 450 ml lapte
  • 40 g unt
  • 1 lingura de zahar praf
  • 1/2 praf de scortisoara
  • 1 praf de sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos