autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Flanuri cu pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente: 4 pere mari, , 1 lingura de suc de lamaie, , 50 g faina alba, , 3 oua, , 50 g zahar tos, , 450 ml lapte, , 40 g unt, , 1 lingura de zahar praf, , 1/2 praf de scortisoara, , 1 praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati perele de coaja, taiati-le in doua, scoateti-le casuta cu samburi, puneti-le cu fata in jos si taiati-le in felii. Luati o forma rotunda (cu diametrul de 23 cm), ungeti-o cu jumatate din unt si aranjati feliile de para, in forma de cerc. Stropiti-le cu suc de lamaie. · Bateti ouale cu zaharul tos, pana ce amestecul se inalbeste. Adaugati faina, scortisoara, sarea si amestecati bine. ¸ Adaugati laptele fierbinte si varsati compozitia peste pere. Puneti deasupra restul de unt, taiat bucatele. ¹ Varati prajitura in cuptorul incalzit dinainte si lasati-o la copt 35 de minute. Suprafata trebuie sa fie aurie. Presarati deasupra zaharul pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flanuri cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine si migdale prajite

Prajitura cu visine si migdale prajite

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare, galbenusurile se freaca

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta crocanta cu mere

Placinta crocanta cu mere

Ingredientele pentru aluat se pun intr-un vas exact in ordinea in care sunt scrise. Faina se adauga

1 vot    0 comentarii
59 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 pere mari
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 50 g faina alba
  • 3 oua
  • 50 g zahar tos
  • 450 ml lapte
  • 40 g unt
  • 1 lingura de zahar praf
  • 1/2 praf de scortisoara
  • 1 praf de sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu piersici si zmeura