autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Flanuri cu pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente: 4 pere mari, , 1 lingura de suc de lamaie, , 50 g faina alba, , 3 oua, , 50 g zahar tos, , 450 ml lapte, , 40 g unt, , 1 lingura de zahar praf, , 1/2 praf de scortisoara, , 1 praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati perele de coaja, taiati-le in doua, scoateti-le casuta cu samburi, puneti-le cu fata in jos si taiati-le in felii. Luati o forma rotunda (cu diametrul de 23 cm), ungeti-o cu jumatate din unt si aranjati feliile de para, in forma de cerc. Stropiti-le cu suc de lamaie. · Bateti ouale cu zaharul tos, pana ce amestecul se inalbeste. Adaugati faina, scortisoara, sarea si amestecati bine. ¸ Adaugati laptele fierbinte si varsati compozitia peste pere. Puneti deasupra restul de unt, taiat bucatele. ¹ Varati prajitura in cuptorul incalzit dinainte si lasati-o la copt 35 de minute. Suprafata trebuie sa fie aurie. Presarati deasupra zaharul pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flanuri cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete fragede cu migdale

Cornulete fragede cu migdale

In vasul robotului de bucatarie se pun ingredientele pentru aluat si se framanta pentru cca 2 minute

6 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Pentru blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri zahar se adauga cele 6 galbenusuri amestecate in

30 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 pere mari
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 50 g faina alba
  • 3 oua
  • 50 g zahar tos
  • 450 ml lapte
  • 40 g unt
  • 1 lingura de zahar praf
  • 1/2 praf de scortisoara
  • 1 praf de sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu visine Chec cu visine

Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul si continuam sa batem bezeaua pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu untul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu morcovi si nuci