autor:

cristina i.

» » Prajituri

Floare de cais

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
Blat:6 oua,6 linguri de zahar,2 budinci de capsuni sau zmeura,1 praf de copt,2 linguri de faina, Crema:4 galbenusuri,2 linguri de faina,200 gr zahar,5 plicuri zahar vanilat,100 ml lapte, pachet margarina Rama, Glazura 1 :4 albusuri,12 linguri de zahar, Glazura 2 :6 linguri zahar pudra,2 linguri cacao,1 lingura ulei,2 linguri apa clocotita.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat:se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,se adauga in ploaie si se amesteca usor de jos in sus praful de budinca amestecat in prealabil cu praful de copt si cu faina.Se coace in tava unsa si tapetata (eu pun si hartie de copt) la foc potrivit.
Crema:se amesteca toate ingredientele,mai putin margarina ,se fierb pana se ingroasa.Rece sa amesteca cu margarina frecata inainte,se pune peste blat.
Glazura 1:pe aburi albusurile batute cu zaharul pana nu se mai simte zaharul,se pune peste crema.
Glazura 2:se amesteca toate si se intinde peste albusuri.Se poate orna si dupa preferinta fiecaruia,eu am pus ornamente colorate de prajituri
Daca ti-a placut reteta noastra "Floare de cais" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Floare de cais

Floare de cais

Albusurile le-am batut spuma cu zaharul si praful de sare. Am adaugat mai apoi galbenusurile, unul

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Se pune laptele cu zaharul si cacaoua, intr-o craticioara se amesteca bine si punem pe foc, la foc

286 voturi    56 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Interesanta reteta.Am salvat-o!

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:6 oua,6 linguri de zahar,2 budinci de capsuni sau zmeura,1 praf de copt,2 linguri de faina
  • Crema:4 galbenusuri,2 linguri de faina,200 gr zahar,5 plicuri zahar vanilat,100 ml lapte, pachet margarina Rama
  • Glazura 1 :4 albusuri,12 linguri de zahar
  • Glazura 2 :6 linguri zahar pudra,2 linguri cacao,1 lingura ulei,2 linguri apa clocotita.

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

11 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Interesanta reteta.Am salvat-o!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Foietaj cu fructe de pãdure