Floare de cais

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Floare de cais

Ingrediente

  • Blat:6 oua,6 linguri de zahar,2 budinci de capsuni sau zmeura,1 praf de copt,2 linguri de faina
  • Crema:4 galbenusuri,2 linguri de faina,200 gr zahar,5 plicuri zahar vanilat,100 ml lapte,1 pachet margarina Rama
  • Glazura 1 :4 albusuri,12 linguri de zahar
  • Glazura 2 :6 linguri zahar pudra,2 linguri cacao,1 lingura ulei,2 linguri apa clocotita.

Mod de preparare

Blat:se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,se adauga in ploaie si se amesteca usor de jos in sus praful de budinca amestecat in prealabil cu praful de copt si cu faina.Se coace in tava unsa si tapetata (eu pun si hartie de copt) la foc potrivit.

Crema:se amesteca toate ingredientele,mai putin margarina ,se fierb pana se ingroasa.Rece sa amesteca cu margarina frecata inainte,se pune peste blat.

Glazura 1:pe aburi albusurile batute cu zaharul pana nu se mai simte zaharul,se pune peste crema.

Glazura 2:se amesteca toate si se intinde peste albusuri.Se poate orna si dupa preferinta fiecaruia,eu am pus ornamente colorate de prajituri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor