1.Se amesteca faina cu margarina,se adauga galbenusele, bicarbonatul de sodiu, sarea, zaharul praf,praful de vanilie si atata smantana incat sa rezulte un aluat elastic.Se tine cateva ore la rece, in frigider.
2.Se imparte aluatul in 4.
3.Se pregateste tava cu hartie de copt, unsa cu ulei, in prealabil.
4.Se intinde prima foaie, se unge cu gem de prune si se pune umplutura de mere.Se acopera cu a doua foaie,se unge din nou cu gem de prune si se pune umplutura de mac.Urmeaza a treia foaie ,care se unge cu gem de prune si se pune umplutura de nuca,peste care se pune a patra foaie.Se impunge cu furculita in mai multe locuri si se coace in cuptor preincalzit, timp de 40 de minute.Cand s-a racit, se pudreaza cu zahar praf si se taie in patrate.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii