autor:

Vekas

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Flodni

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru aluat:, 600g.faina,, 300g.margarina,, 3 galbenuse de ou,, 4 linguri zahar praf,, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu,, 1 praf de vanilie,, 1 varf de cutit de sare,, smantana, , Umplutura de nuca:, 250g.nuca macinata,, lapte,, esenta de rom,, zahar(dupa gust), Umplutura de mac:, 250g.mac macinat,, coaja rasa de lamaie,, 1 mar ras,, lapte,, zahar(dupa gust), Umplutura de mere:, 1 kg. mere, rase si calite,, 50g.zahar,, scortisoara, -gem de prune

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

1.Se amesteca faina cu margarina,se adauga galbenusele, bicarbonatul de sodiu, sarea, zaharul praf,praful de vanilie si atata smantana incat sa rezulte un aluat elastic.Se tine cateva ore la rece, in frigider.
2.Se imparte aluatul in 4.
3.Se pregateste tava cu hartie de copt, unsa cu ulei, in prealabil.
4.Se intinde prima foaie, se unge cu gem de prune si se pune umplutura de mere.Se acopera cu a doua foaie,se unge din nou cu gem de prune si se pune umplutura de mac.Urmeaza a treia foaie ,care se unge cu gem de prune si se pune umplutura de nuca,peste care se pune a patra foaie.Se impunge cu furculita in mai multe locuri si se coace in cuptor preincalzit, timp de 40 de minute.Cand s-a racit, se pudreaza cu zahar praf si se taie in patrate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Flodni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos deshidratata

Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos deshidratata

Se topeste ciocolata la bain marin impreuna cu untul apoi se adauga si cele 50 g zahar pudra,se amesteca

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura Kotányi

Prajitura Kotányi

Intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins

16 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    juanna (Bucatar) , 04 iunie 2012

    Maria, ce nu am inteles eu si pt ca sunt incepatoare in bucatarie e cat lapte trebuie pus pentru ca nu e specificat. Multumesc!

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Reteta este foarte veche,cam sec. al XVIII-lea, dar eu am facut ceva schimbari, nu foarte mari,am inlocuit untura cu margarina,iar la umplutura de nuca am adaugat esenta de rom.Reteta provine din Israel, dar s-a incetatenit si in Ungaria.Mama a primit o carte de bucate in limba maghiara cand era tanara si de acolo am gatit multe retete ,care au suferit si ele schimbari.Asa sunt eu, adaptez retetele la nevoile mele.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Imi place prajitura, e delicioasa draga Roda. Ce combinatie minunata de nuca, mac, mar, arata foarte bine straturile de umplutura, felicitari.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 25 mai 2011

      Nu te nelinisti, este reteta mea si eu sunt persoana care a postat reteta si pe lumearetetelor.Poate ar trebui sa te preocupe gatirea si prepararea retetelor mai mult , decat procedeul de copy-paste.Nu crezi?

    • miclescumirela

      miclescumirela (Chef de cuisine) , 21 mai 2011

      Am descoperit aceasta prajitura copiata aici de o bucatareasa gen copy-paste http://www.lumearetetelor.ro/retete/7717/flodni/

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

      Bineinteles, Marta, ca poti folosi gem de caise.Reteta originala ,si care este foarte veche, presupune folosirea gemului de prune, chiar a magiunului de prune, dar orice reteta poate fi schimbata si facuta dupa dorinta fiecaruia.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2011

      ce buna este dar nu se poate folosi gem de caise in loc de prune?eu aici nu am asa ceva

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 600g.faina,
  • 300g.margarina,
  • 3 galbenuse de ou,
  • 4 linguri zahar praf,
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu,
  • 1 praf de vanilie,
  • 1 varf de cutit de sare,
  • smantana
  • Umplutura de nuca:
  • 250g.nuca macinata,
  • lapte,
  • esenta de rom,
  • zahar(dupa gust)
  • Umplutura de mac:
  • 250g.mac macinat,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 1 mar ras,
  • lapte,
  • zahar(dupa gust)
  • Umplutura de mere:
  • 1 kg. mere
  • rase si calite,
  • 50g.zahar,
  • scortisoara
  • -gem de prune

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

juanna (Bucatar)

Maria, ce nu am inteles eu si pt ca sunt incepatoare in bucatarie e cat lapte trebuie pus pentru ca nu e specificat. Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
CORNULETE DE POST