autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Florentine cu alune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de bucati): 100 g alune taiate marunt, , 50 g coaja glasata de portocala si 50 g coaja glasata de lamaie - ambele tocate, 100 g zahar, , 2 linguri miere, , 1 plic zahar vanilat, , 50 g faina, , putina scortisoara, , 1/8 l frisca nebatuta (incalzita), , 50 g unt, , 200 g ciocolata de menaj.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr. si se amesteca alunele, coaja de portocala si de lamaie, zaharul, mierea, zaharul vanilat si scortisoara.
Se incorporeaza frisca incalzita si untul si se amesteca bine.
Se tapeteaza doua tavi cu hartie pentru copt unsa cu unt si se aseaza pe ele - cu o lingura - gramajoare de aluat, la distanta unele de altele, care se apasa putin ca sa fie plate (aluatul se intinde mult la copt).
Se coc florentinele 10 minute in cuptorul incins si, calde inca, se taie in forma de cercuri perfect rotunde, cu diametrul de 7,5 cm. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se aseaza pe o coala de hartie curata, cu partea neteda in sus.
Se rupe ciocolata bucatele, se topeste pe baia de aburi - la foc mic -, se intinde cu pensula pe partea neteda a florentinelor si se lasa sa se intareasca.
Se mai incalzeste o data ciocolata ramasa si se intinde inca un strat peste florentine, dupa care se lasa sa se intareasca definitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Florentine cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Apa si zaharul se pun la foc pana se face un sirop. Cand siropul s-a leagat, se adauga fructele.

3 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Bezele cu ciocolata

Bezele cu ciocolata

Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si bate pana cand se intareste

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati): 100 g alune taiate marunt
  • 50 g coaja glasata de portocala si 50 g coaja glasata de lamaie - ambele tocate
  • 100 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g faina
  • putina scortisoara
  • 1/8 l frisca nebatuta (incalzita)
  • 50 g unt
  • 200 g ciocolata de menaj.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune