Se incinge cuptorul la 180gr. si se amesteca alunele, coaja de portocala si de lamaie, zaharul, mierea, zaharul vanilat si scortisoara.
Se incorporeaza frisca incalzita si untul si se amesteca bine.
Se tapeteaza doua tavi cu hartie pentru copt unsa cu unt si se aseaza pe ele - cu o lingura - gramajoare de aluat, la distanta unele de altele, care se apasa putin ca sa fie plate (aluatul se intinde mult la copt).
Se coc florentinele 10 minute in cuptorul incins si, calde inca, se taie in forma de cercuri perfect rotunde, cu diametrul de 7,5 cm. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se aseaza pe o coala de hartie curata, cu partea neteda in sus.
Se rupe ciocolata bucatele, se topeste pe baia de aburi - la foc mic -, se intinde cu pensula pe partea neteda a florentinelor si se lasa sa se intareasca.
Se mai incalzeste o data ciocolata ramasa si se intinde inca un strat peste florentine, dupa care se lasa sa se intareasca definitiv.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii