autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Florentine cu alune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de bucati): 100 g alune taiate marunt, , 50 g coaja glasata de portocala si 50 g coaja glasata de lamaie - ambele tocate, 100 g zahar, , 2 linguri miere, , 1 plic zahar vanilat, , 50 g faina, , putina scortisoara, , 1/8 l frisca nebatuta (incalzita), , 50 g unt, , 200 g ciocolata de menaj.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr. si se amesteca alunele, coaja de portocala si de lamaie, zaharul, mierea, zaharul vanilat si scortisoara.
Se incorporeaza frisca incalzita si untul si se amesteca bine.
Se tapeteaza doua tavi cu hartie pentru copt unsa cu unt si se aseaza pe ele - cu o lingura - gramajoare de aluat, la distanta unele de altele, care se apasa putin ca sa fie plate (aluatul se intinde mult la copt).
Se coc florentinele 10 minute in cuptorul incins si, calde inca, se taie in forma de cercuri perfect rotunde, cu diametrul de 7,5 cm. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se aseaza pe o coala de hartie curata, cu partea neteda in sus.
Se rupe ciocolata bucatele, se topeste pe baia de aburi - la foc mic -, se intinde cu pensula pe partea neteda a florentinelor si se lasa sa se intareasca.
Se mai incalzeste o data ciocolata ramasa si se intinde inca un strat peste florentine, dupa care se lasa sa se intareasca definitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Florentine cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu crema si fructe

Tort cu crema si fructe

Foaia: taiati untul cubulete rece de la frigider si farimitati-l cu o furculita. Se unesc faina

8 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

22 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati): 100 g alune taiate marunt
  • 50 g coaja glasata de portocala si 50 g coaja glasata de lamaie - ambele tocate
  • 100 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g faina
  • putina scortisoara
  • 1/8 l frisca nebatuta (incalzita)
  • 50 g unt
  • 200 g ciocolata de menaj.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Crema Catalana