autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Florentine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 100 de bucati): 120 g unt, , 125 g zahar, , 30 g visine confiate, , 50 g coaja de portocala glasata, , 50 g coaja de lamaie glasata, , 80 g migdale taiate feliute, , 100 g migdale tocate marunt, , 2 linguri frisca nebatuta, , 250 g ciocolata de menaj.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se lasa untul sa se topeasca, se adauga zaharul si, cand dau in clocot, se iau de pe foc si se incorporeaza visinele, coaja de portocala si coaja de lamaie - toate taiate marunt -, migdalele si, la sfarsit, frisca nebatuta.
Cu doua lingurite se ia, cate putin, din compozitie, se pune in forme speciale de hartie (se gasesc la toate supermarket-urile) si se aseaza pe tava de la aragaz.
Se coc 10-12 minute in cuptorul incins la 180gr., se lasa sa se raceasca, se scot din forme, se inmoaie cu baza in ciocolata topita (pe baie de apa) si se lasa sa se inchege.
Atentie: Florentinele se pot coace si simplu: se aseaza gramajoare pe o tava tapetata cu hartie, se aranjeaza frumos cu furculita si se dau la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Florentine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Oua florentine cu jambon

Oua florentine cu jambon

Spanacul bine spalat se pune intr-o oala cu apa fiarta si sare, se lasa la foc pana se inmoaie. Intre

2 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ouă florentine

Ouă florentine

În principiu, treaba stă cam la fel ca la Ouăle Benedict. Se sparg 4 ouă în 4 ceşti

2 voturi    4 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 100 de bucati): 120 g unt
  • 125 g zahar
  • 30 g visine confiate
  • 50 g coaja de portocala glasata
  • 50 g coaja de lamaie glasata
  • 80 g migdale taiate feliute
  • 100 g migdale tocate marunt
  • 2 linguri frisca nebatuta
  • 250 g ciocolata de menaj.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
ALBINITA