Se lasa untul sa se topeasca, se adauga zaharul si, cand dau in clocot, se iau de pe foc si se incorporeaza visinele, coaja de portocala si coaja de lamaie - toate taiate marunt -, migdalele si, la sfarsit, frisca nebatuta.
Cu doua lingurite se ia, cate putin, din compozitie, se pune in forme speciale de hartie (se gasesc la toate supermarket-urile) si se aseaza pe tava de la aragaz.
Se coc 10-12 minute in cuptorul incins la 180gr., se lasa sa se raceasca, se scot din forme, se inmoaie cu baza in ciocolata topita (pe baie de apa) si se lasa sa se inchege.
Atentie: Florentinele se pot coace si simplu: se aseaza gramajoare pe o tava tapetata cu hartie, se aranjeaza frumos cu furculita si se dau la cuptor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii