autor:

mirela0911

» » Aperitive

Flori aperitiv

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 septembrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 500 g faina, 1 lgt sare, 30 ml ulei, 1 ou, 175 g crema telemea, 20 g drojdie proaspata, 1/2 lgt zahar, lapte cat cuprinde, Umplutura:, 150 g salam, 100 g cascaval, masline negre fara samburi, Pentru uns:, 1 ou batut, chimen macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zaharul, putina faina si drojdia, se amesteca si se lasa la odihnit 10-15 minute. Intr-un bol se pune faina, sarea, uleiul, crema de telemea, se adauga maiaua si lapte in functie de cat este necesar. Se framanta un aluat moale si nelipicios pe care il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.



Umplutura: Salamul ( cu diametrul mai mare am avut eu) l-am taiat in jumatate, am ras cascavalul si am feliat maslinele.



Se intinde aluatul cu o grosime de cca 3 mm si cu ajutorul unei cani cu diamentrul mai mare se decupeaza forme rotunde. Se aseaza pe fiecare cerc jumatate de salam, se presara cascavalul, 3 feliute de masline si se ruleaza cerculetul ca un buchetel. Se ia un alt cerculet gol si se acopera buchetul dandu-i forma unei flori (se vede in poze).



Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se presara deasupra chimen macinat. Se dau la cuptor pentru cca 40 de minute. Se servesc cu ketchup.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Zucchini pane

Zucchini pane

Se pune sare si piper pe feliile de zucchini si apoi se dau prin ou si pesmet, apoi se prajesc in

17 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de spanac

Salata de spanac

Spanacul se spala frunza cu frunza, se indeparteaza coditele si se da deoparte. Se curata portocala,

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 30 ml ulei
  • 1 ou
  • 175 g crema telemea
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1/2 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 150 g salam
  • 100 g cascaval
  • masline negre fara samburi
  • Pentru uns:
  • 1 ou batut
  • chimen macinat

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Papas aliñás ( Cartofi aromatizati)