Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zaharul, putina faina si drojdia, se amesteca si se lasa la odihnit 10-15 minute. Intr-un bol se pune faina, sarea, uleiul, crema de telemea, se adauga maiaua si lapte in functie de cat este necesar. Se framanta un aluat moale si nelipicios pe care il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: Salamul ( cu diametrul mai mare am avut eu) l-am taiat in jumatate, am ras cascavalul si am feliat maslinele.
Se intinde aluatul cu o grosime de cca 3 mm si cu ajutorul unei cani cu diamentrul mai mare se decupeaza forme rotunde. Se aseaza pe fiecare cerc jumatate de salam, se presara cascavalul, 3 feliute de masline si se ruleaza cerculetul ca un buchetel. Se ia un alt cerculet gol si se acopera buchetul dandu-i forma unei flori (se vede in poze).
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se presara deasupra chimen macinat. Se dau la cuptor pentru cca 40 de minute. Se servesc cu ketchup.
Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii